Bitcoin Nieuws

Bitcoin dichtbij verbreken van 10 jaar oud record

Op het moment van schrijven is Bitcoin één dag verwijderd van het evenaren van een 10 jaar oud record. Als Bitcoin ook vandaag afsluit met groene cijfers, dan staat er een positieve reeks van 15 achtereenvolgende dagen met stijgingen in de boeken. De eerste en laatste keer dat Bitcoin dat voor elkaar kreeg was in november 2013.

Reeks van 14 dagen

Momenteel zit Bitcoin op een reeks van 14 dagen, waarmee het meteen ook de hoogste koers in vier maanden tijd bereikte. Er is nog maar één dag van opwaartse koersbewegingen nodig om de reeks van 2013 te evenaren. Als Bitcoin ook de dag daarna nog een groene dag neerzet, dan staat er een nieuw record in de boeken. Dat is iets wat niemand had zien aankomen in de duistere maanden van 2022.

Overigens is Bitcoin niet de enige die bullish mijlpalen neerzet. Ook Ethereum doet het wat dat betreft goed momenteel. Het duurt namelijk niet lang meer voordat het project de 100 miljoen wallets met tenminste een klein beetje Ether voorbijstreeft. Op 16 januari deelde het on-chain analysebedrijf Glassnode dat het aantal Ethereum adressen met meer dan nul Ether op bijna 92,5 miljoen staat.

Het heeft nog maar 7,5 miljoen adressen nodig om die mijlpaal te doorbreken. Op basis van de geschiedenis zou je zeggen dat Ethereum die mijlpaal dit jaar nog moet behalen. Sinds 2019 schoot dit getal namelijk gemiddeld met 20 miljoen adressen per jaar omhoog. Als dat op deze manier doorgaat, dan kan het in het tweede kwartaal van 2023 weleens raak zijn voor het project.

Steeds minder Wrapped Bitcoin

We blijven nog even bij Ethereum, maar tegelijkertijd bij Bitcoin. We gaan het namelijk hebben over Wrapped Bitcoin (WBTC), wat een getokeniseerde versie van Bitcoin is op de Ethereum blockchain. Sinds mei 2022 is de supply van deze tokens namelijk met 35 procent afgenomen. Er is steeds minder vraag naar het gebruiken van Bitcoin in DeFi-toepassingen op de Ethereum blockchain. De all-time high van het aantal Bitcoin op Ethereum kwam net voor de ineenstorting van Terra en LUNA.

Op dat moment stonden er 285.000 WBTC op de Ethereum blockchain. Sindsdien is er minder behoefte aan Bitcoin op Ethereum, want is het aantal WBTC met 101.550 gedaald in de loop van 2022. De Ethereum blockchain is nu de gastheer van ongeveer 183.500 getokeniseerde Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Argo Blockchain mined 14% meer Bitcoin in Januari dan maand eerder
Death Cross verschijnt voor eerste keer ooit in de Bitcoin weekgrafiek
Inflatiegevecht kan nog lang duren door sterke banenmarkt: Slecht nieuws voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten