blackrock
Bitcoin

Bitcoin ETF’s halen honderden miljoenen binnen, BlackRock weer aan kop

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn bezig aan een ontzettend sterke week. Na weerzinwekkende instromen op dinsdag en woensdag vloeide er ook gisteren weer een kapitaalgolf naar de in januari gelanceerde fondsen. Met name BlackRock beleefde een geweldige dag, en liet de concurrentie flink in het stof bijten.

BTC-fondsen zijn niet te stoppen

Gisteren vestigden de Bitcoin ETF’s een nieuw record door voor de 17e handelsdag op rij instromen te noteren. De indrukwekkende handelsreeks heeft nu nóg meer vorm gekregen, aangezien gisteren de 18 achtereenvolgende positieve handelsdag werd geregistreerd. Uit data van Farside Investors komt een overtuigende netto-instroom van $217,7 miljoen naar voren.

HODL15Capital liet op socialmediaplatform X tevens weten dat dit overeenkomt met een totale aankoop van 3.035 Bitcoins. Dit staat op zijn beurt weer gelijk aan bijna 7 volledige dagen aan productievoorraad. Iedere dag worden er namelijk gemiddeld 450 nieuwe Bitcoins in omloop gebracht.

BlackRock’s IBIT-fonds, dat sinds kort Grayscale’s GBTC heeft ingehaald als grootste wereldwijde Bitcoin ETF, nam voor het eerst in dagen weer het voortouw. BlackRock verwelkomde maar liefst $349,9 miljoen, wat het beste resultaat markeert sinds halverwege maart.

Het contrast met de andere ETF-uitgevers was gisteren bovendien opvallend groot. Fidelity komt binnen op plek 2 met een magere instroom van slechts $3,1 miljoen. Dit terwijl Fidelity’s FBTC-fonds deze hele week iedere dag nog de kroon spande, met een gemiddelde instroom van grofweg $225 miljoen.

Opmerkelijk genoeg waren er gisteren tevens drie Bitcoin-fondsen met uitstromen. Zowel Bitwise, het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares als Grayscale zagen hun fonds krimpen. Het fonds van ARK Invest en 21Shares zag met $96,6 miljoen de grootste kapitaalvlucht.

Historische uitbraak op de loer voor BTC

Ondanks de gigantische instromen van de afgelopen dagen slaagt de Bitcoin koers er maar niet in om terrein te veroveren boven de $71.000. Bitcoin begon de week ijzersterk door de grens van $70.000 na vele mislukte pogingen te doorbreken, maar $72.000 lijkt vooralsnog te veel gevraagd.

Vanaf $72.000 tot de all-time high van bijna $74.000 ligt een sterke weerstandszone voor Bitcoin. Mochten de bulls genoeg kracht bij elkaar weten te verzamelen om hier doorheen te breken, zou dit een historische uitbraak markeren volgens crypto-analist Rekt Capital.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen