Bitcoin

Bitcoin ETFs verzamelen in 6 dagen 95.000 BTC ($4 miljard)

De recent goedgekeurde Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten verzamelen momenteel in een gigantisch tempo Bitcoin. De Bitcoin koers mag op dit moment dan dalen, maar dat neemt niet weg dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs een succes lijkt.

Na zes handelsdagen hebben de ETFs in totaal voor 95.000 Bitcoin (ongeveer 4 miljard dollar) bij elkaar gekocht.

Spot Bitcoin ETFs doen het goed

ETF-expert Eric Balchunas weet te delen dat de Spot Bitcoin ETFs tot nu een succes zijn.

Waarom?

Omdat ze meer Bitcoin binnenhaalden dan de Spot Bitcoin ETF van Grayscale heeft verkocht. Het aantal Bitcoin in beheer van Grayscale is met 2,8 miljard dollar afgenomen in de eerste zes handelsdagen.

Daarmee blijft er een positief resultaat van 1,2 miljard dollar over. BlackRock beheert op dit moment voor 1,4 miljard dollar aan Bitcoin, terwijl Fidelity de nummer twee is met 1,3 miljard dollar aan Bitcoin.

Daarmee komt BlackRock op 33.706 stuks, terwijl Fidelity 30.384 Bitcoin in beheer heeft.

Opvallend is dat Invesco en VanEck afgelopen vrijdag hun beste dagen kende, met 63,4 miljoen dollar en 14,2 miljoen dollar aan instromen. Dat geeft hoop voor de weken die voor ons liggen.

95.000 Bitcoin voor de ETFs

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft nog 552.077 Bitcoin in bezit, maar de kans is aanwezig dat die de komende weken nog wel leeglopen.

Waarom?

Omdat zij een managementfee van 1,50 procent per jaar vragen voor hun fonds. Terwijl er ook een ETF is waar investeerders slechts 0,20 procent per jaar hoeven te betalen voor hun Bitcoin.

Zodoende lijkt het logisch dat steeds meer investeerders weglopen bij GBTC, zodat ze minder geld kwijt zijn aan de beheerkosten. In totaal hebben de nieuwe ETFs nu al 95.297 Bitcoin verzameld.

Waarvan ongeveer 1,2 miljard dollar “nieuwe vraag” lijkt, terwijl de rest mogelijk is overgelopen van Graysacle naar een fonds met lagere beheerkosten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP