Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin, Goud en de S&P 500 zijn steeds meer gecorreleerd

Op dit moment is de prijs van Bitcoin sterk gecorreleerd met zowel goud- als aandelenkoersen.


Is de Bitcoin een alternatief voor goud?

Terwijl regeringen worstelen om hun economie nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn edelmetalen populaire investeringen geworden voor zowel experts als amateurs, die bang zijn voor een verlies van hun koopkracht.

Goud is natuurlijk de grondstof bij uitstek als het gaat om het opslaan van waarde. Tijdens de pandemie bereikte het edelmetaal zelfs een historisch hoogtepunt. De handelsactiviteit is sinds vorig jaar ook flink toegenomen. Dit komt allemaal omdat de wereldregeringen heel veel geld de economie inpompen wat kan zorgen voor inflatie.

In de afgelopen maanden is Bitcoin ook naar voren gekomen als een alternatief voor waardeopslag in plaats van goud. Het is dan ook niet gek dat de prijscorrelatie tussen goud en Bitcoin de afgelopen twee maanden gestegen is tot een recordhoogte.

Correlatie tussen Goud en Bitcoin – Bron: Coinmetrics

Men is bang voor inflatie

De prijsactie van de Bitcoin heeft waarschijnlijk meer met de dollar te maken dan met goud zelf. De Amerikaanse munt is aan het depreciëren en de Federal Reserve heeft onlangs besloten de inflatie boven de 2% jaarlijkse doelstelling te laten stijgen. Dit betekent dat mensen met het verstrijken van de tijd niet met hetzelfde geldbedrag dezelfde spullen kunnen kopen. Wanneer dit het geval is krijgen waardevaste investeringen een bijzondere aantrekkingskracht.

De recordcorrelatie tussen Bitcoin en goud geeft aan dat beleggers geen onderscheid tussen de twee maken, omdat ze zich hetzelfde gedragen en hetzelfde doel dienen als waardeopslagplaatsen.


Verband met de S&P 500

Maar het is niet alleen goud. Bitcoin is ook gecorreleerd met de S&P 500. Dat komt omdat, terwijl sommigen Bitcoin zien als een waardeopslag, anderen het zien als een investering die hun rijkdom kan vergroten. In de grafiek hieronder is de groeiende correlatie tussen de aandelenmarkt en Bitcoin te zien.

Hoewel ze eerder gescheiden waren bereikten Bitcoin en de S&P 500 ook een historische correlatie tijdens de pandemie. De S&P 500 is een indicator van hoe goed de topbedrijven van Amerika presteren. De waardering van de markten wordt door veel dingen beïnvloed, waaronder economische en geopolitieke trends.

Of de Bitcoin gecorreleerd blijft aan de traditionele markten is moeilijk te voorspellen. Voor nu zijn bewegingen op deze markten echter een belangrijke factor om in acht te nemen wanneer je investeert in Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten