Non Fungible Token (NFT)
Bitcoin

Bitcoin Inscriptions schieten opnieuw door het dak

Op 21 januari 2023 lanceerde de mogelijkheid om non-fungible tokens (NFTs) te maken op de blockchain van Bitcoin. De opkomst van de inscripties op Bitcoin gaat in golven en momenteel lijkt er weer een gigantische hype te zijn rondom deze speciale vorm van tokens op de grootste en meest beveiligde blockchain ter wereld.

400.000 inscripties per dag

In de bovenstaande tweet laat analist James V. Straten de meest recente oplaaiing van het aantal inscripties op de Bitcoin blockchain zien.

Op het moment van schrijven publiceren mensen samen ongeveer 400.000 inscripties per dag. Daarmee zitten we op hetzelfde niveau als tijdens de piek van de hype rondom deze nieuwe vorm van tokens op Bitcoin.

Inscripties kunnen worden gedaan met allerlei verschillende vormen van data zoals tekst, audio, afbeeldingen of zelfs videobestanden. De technologie maakt het ook mogelijk om speciale NFTs op Bitcoin te lanceren, maar ook BRC-20 tokens.

BRC-20 tokens zijn vergelijkbaar met de ERC-20 tokens op Ethereum die gebruikt worden voor initial coin offerings (ICOs) waar met name in 2017 een gigantische hype omheen hing.

Tekts-inscripties zijn populair

Hoewel het mogelijk is om verschillende soorten bestanden te publiceren op de blockchain van Bitcoin, zijn op dit moment vooral op tekst gebaseerde inscripties populair; zoals de onderstaande grafiek laat zien.

Naast de inscripties van tekst zijn alleen inscripties van afbeeldingen (oranje) nog een klein beetje zichtbaar in de grafiek die James V. Straten publiceerde op Twitter.

Op dit moment lijken vooral de koersstijgingen van Bitcoin het gevolg van de hernieuwde interesse in Bitcoin Inscriptions. In de nacht van woensdag op donderdag is de Bitcoin koers door de 36.000 dollar heengebroken en momenteel handelen we zelfs op 36.564 dollar.

De Aziatische markt lijkt op dit moment heel gulzig Bitcoin in te kopen. Het wordt interessant om te zien wat er gebeurt als Europa en daarna Amerika wakker worden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers