Bitcoin

Bitcoin kan $20K bereiken wanneer Amerikaanse banken 1% van activa beleggen

Bitcoin zal de 20.000 dollar kunnen overschrijden als Amerikaanse banken zelfs maar 1% van hun vermogen beleggen, vertelt een analist.

Charles Edwards, can Capriole’s digital, besprak de institutionele acceptatie van Bitcoin op 23 juli en zei dat het ‘duidelijk te zien’ was in de zich ontwikkelende trend.


“Het is duidelijk waar dit naartoe gaat”

“Als Amerikaanse banken slechts 1% van hun activa in Bitcoin stoppen als investering, hedge of verzekering … dan verdubbelt de prijs van Bitcoin”, schreef hij op Twitter en voegde toe:

“Slechts 1 NASDAQ-aandeel (Grayscale) bezit vandaag al 2% van het circulerende Bitcoin-aanbod. Het is duidelijk waar dit naartoe gaat. “

Edwards heeft een grafiek geüpload van de snelgroeiende activa van Amerikaanse banken als bewijs van de potentiële impact die een stap tot Bitcoin zou hebben op de grootste cryptocurrency.

Grayscale, een reus onder Bitcoin-beheerders, is samen met betalingsbedrijf Square verantwoordelijk voor het opkopen van de meerderheid van de geminede Bitcoins dit jaar.

Grafiek van Amerikaanse bankactiva
Grafiek van Amerikaanse bankactiva, Bron: Charles Edwards op Twitter

Slechts een feit

De opmerkingen van Edwards komen op het juiste moment. Deze week ontvingen Amerikaanse kredietverstrekkers groen licht van toezichthouders om cryptocurrencies te bewaren voor klanten.

Of een instroom vanuit de sector uiteindelijk als Bitcoin ten goede zou komen, blijft een lastig onderwerp. Eerder was er bezorgdheid dat institutionele aandacht in de vorm van producten zoals een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) schadelijk zou zijn voor prijsvorming.

‘Het is geen kwestie van goed of slecht, het is gewoon een feit’, voegde Edwards eraan toe.

Desalniettemin dienen andere recente bewegingen alleen om het opwaartse traject van de markt te versterken. Paul Tudor Jones, de investeerder die steeds meer bullish is geworden over Bitcoin, heeft onlangs onthuld dat hij al 2% van zijn vermogen in BTC had gestoken.

 

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?