Bitcoin

“Bitcoin kan niet meer verboden worden in de Amerika”

Het risico dat de Bitcoin verbannen wordt ligt achter ons, aldus Barry Silbert, de CEO van Grayscale.


Een groot risico is voorbij

Amerikaanse toezichthouders zullen de Bitcoin waarschijnlijk nooit verbieden, ongeacht wie er dit najaar in het Witte Huis plaats zal nemen. Dat vertelt Barry Silbert, de CEO van Grayscale.

In 2012 startte de Amerikaanse toezichthouders al een onderzoek naar de Bitcoin. Vorig jaar bekritiseerde de Amerikaanse president Donald Trump Bitcoin en andere cryptocurrencies als een hotspot voor ‘illegale activiteiten’.

Ondanks dat vertelde de CEO van Grayscale vorige week in een call dat hij niet verwacht dat BTC ooit nog verbannen zal worden.

“Voor de allereerste keer zijn we af van het risico op een verbod van Bitcoin”, zei hij. “Er is genoeg steun van beleidsmakers en regelgevers in Washington DC. Bitcoin heeft dus bestaansrecht en uiteindelijk kun je het niet stoppen.”

Silbert legde verder uit dat de mentaliteitsverandering van beleidsmakers te wijten was aan het werk van lobbygroepen zoals de Blockchain Association en Coin Center, die hard hebben gewerkt om toezichthouders voor te lichten. Dankzij hen ligt ‘het catastrofale risico dat BTC misschien verboden werd achter ons’, zei hij.


Stijgende institutionele vraag naar Bitcoin

Vorige week meldde Grayscale een stijgende vraag naar Bitcoin bij institutionele beleggers. De digitale vermogensbeheerder onthulde een record brekend tweede kwartaal, met een instroom van meer dan $900 miljoen aan cryptocurrency. Dat is bijna het dubbele van de $500 miljoen die in het eerste kwartaal werd geïnvesteerd.

De houding van de Amerikaanse autoriteiten wordt ook beïnvloed door het feit dat andere landen, zoals Duitsland, richtlijnen hebben gemaakt voor cryptocurrency-bedrijven, in plaats van te kiezen voor een regelrecht verbod. 

Proberen om Bitcoin te verbieden zal simpelweg een concurrentievoordeel opleveren voor andere landen die al erkennen dat ze manieren moeten vinden om er mee te werken, vertelt analist Dean.


Vertrek van SEC-voorzitter Jay Clayton

Toch waarschuwt Silbert dat elk optimisme over positieve ontwikkelingen onzeker is, aangezien beleidswijzigingen zullen afhangen van wie de Tweede Kamer en de Senaat controleert. 

Het belangrijkste voor de crypto wereld is de vraag over wie de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zal leiden nadat Jay Clayton, de huidige voorzitter, vertrekt. Clayton’s SEC-ambtstermijn van drie jaar wordt door The New York Times omschreven als “gedempt“, en vorige maand werd hij aanbevolen voor de rol van volgende Amerikaanse advocaat voor het zuidelijke district van New York. 

Silbert ziet het vertrek van Clayton als een kans. Hij is van mening dat het positief nieuws kan zijn voor ETF’s en nieuwe betekenis kan geven aan wat een investeerder is, en dat het voor startups die geld willen inzamelen de broodnodige duidelijkheid biedt.

SEC-commissaris Hester Pierce (ook bekend als “Crypto Mom”) is een mogelijke kandidaat voor de functie van SEC-voorzitter – hoewel die kans niet heel groot is. Er is echter nog geen indicatie wie Clayton’s plaats zal innemen.

 

Bitcoin nieuws

Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?