Bitcoin groen, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers breekt boven de $45.000 uit

De Bitcoin koers is voor het eerst in bijna twee jaar boven het niveau van 45.000 dollar uitgeschoten, terwijl de markt zich opmaakt voor de goedkeuring van de eerste Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Bitcoin begon het jaar op 42.000 dollar en is de afgelopen 24 uur met meer dan 6 procent gestegen.

Het jaar 2024 is twee dagen oud en Bitcoin handelt al op een hogere koers dan het in 2023 wist te bereiken.

Het gevecht is begonnen

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op het niveau van 45.100 dollar en moeten we hopen dat de bulls het in zich hebben om de koers boven de grens van 45.000 dollar te houden.

De laatste keer dat Bitcoin boven de 45.000 dollar handelde was bijna 20 maanden geleden op 5 april 2022. Destijds sloot de markt af op 45.241 dollar, voordat het aan een bullmarkt begon die de Bitcoin koers tot het niveau 15.600 dollar bracht.

Ondanks het bullish momentum blijven analisten verdeeld over de korten termijn impact van de Spot Bitcoin ETFs, die ergens deze of volgende week goedkeuring moeten krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Scott Melker vertelt zijn ruim 900.000 volgers op Twitter dat Bitcoin momenteel een “bull penant” vormt, nadat de koers één maand consolideerde rond het niveau van 40.000 dollar. Op basis van dit patroon kan de Bitcoin koers volgens hem omhoogschieten naar de 54.000 dollar.

De markt kleurt groen

Het is overigens niet alleen Bitcoin dat vandaag groen kleurt. Ook Ethereum doet het aardig met een stijging van 3,62 procent, terwil Solana in de top 10 maar weer eens de grootste stijger is met zijn 7,71 procent.

Zou dit weer een moment zijn waarop de dominantie van Bitcoin begint toe te nemen ten opzichte van Ethereum? Daar begint het langzamerhand weer op te lijken. Al kunnen we dat natuurlijk niet lostrekken van de potentiële lancering van de Spot Bitcoin ETFs.

Daarmee komt de Solana koers op 111,62 dollar en heeft het project een market cap van 48 miljard dollar.

Om de vierde plaats van BNB over te nemen moet de market cap van Solana met 210 miljoen dollar stijgen. Daar is dus een zeer behoorlijke stijging voor nodig.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Solv Protocol lanceert Bitcoin-staking op Solana: Rendement van 12% mogelijk
Bitcoin koers gaat pumpen als olie en energieprijzen stijgen
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk