Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Met een cruciale week voor de deur, waarin het Non-Farm Payrolls-rapport en het rentebesluit van de Federal Reserve centraal staan, bereiden zowel de aandelen- als cryptomarkten zich voor op mogelijke schommelingen.
Terwijl de inflatie afneemt en de consumentenbestedingen blijven stijgen, lijken beleggers meer risico’s te durven nemen, wat de vraag naar Bitcoin kan stimuleren.
De Amerikaanse economie groeide in het derde kwartaal van 2024 met 2,8% op jaarbasis. Deze groei werd vooral gedreven door een toename van de consumentenuitgaven van 3,7%, de sterkste stijging sinds begin 2023. Ook de Personal Consumption Expenditures (PCE) index, de favoriete inflatiemaatstaf van de Amerikaanse centrale bank, wijst op verdere afkoeling van de inflatie. Met een jaarlijkse stijging van 2,1% nadert de inflatie het doel van de Federal Reserve, wat ruimte kan bieden voor een versoepeling van het rentebeleid.
De dalende inflatie en stabiele economische groei vergroten de vraag naar risicovolle activa, zoals Bitcoin. Beleggers reageren optimistisch op de macro-economische gegevens en anticiperen op een eventuele renteverlaging door de Fed.
Analisten beschouwen vooral de recente PCE-cijfers als bevestiging dat de inflatie onder controle is, wat de aantrekkingskracht van alternatieve beleggingen zoals Bitcoin versterkt. Een mogelijke renteverlaging kan de cryptomarkt een extra impuls geven, die traditioneel goed presteert in een klimaat van lage rentes.
De markt kijkt met spanning uit naar het Non-Farm Payrolls-rapport dat op 1 november wordt gepubliceerd, evenals naar het rentebesluit van de Fed later in de week. Het banenrapport, dat inzicht geeft in de gezondheid van de arbeidsmarkt, kan bepalend zijn voor het monetaire beleid en de koers van Bitcoin. Een sterke arbeidsmarkt kan het beleggersvertrouwen verder versterken, terwijl onverwachte zwakke cijfers juist voor onzekerheid kunnen zorgen en druk kunnen uitoefenen op risicovolle activa.
Met de huidige economische vooruitzichten richten steeds meer investeerders zich op cryptovaluta, gedreven door de voordelen van Bitcoin als ‘hard’ asset en als bescherming tegen marktrisico’s.
Terwijl traditionele markten te maken hebben met stijgende kosten en onzekerheid, zoals recente AI-uitgaven van techgiganten, biedt Bitcoin een alternatief dat minder onderhevig is aan sectorgebonden risico’s.
Waarom Kiyosaki fiatgeld afraadt en meer waarde ziet in zilver, goud en Bitcoin. Lees zijn recente investeringsadviezen.
De populaire analist Benjamin Cowen ziet een zogenoemd Death Cross ontstaan voor de Bitcoin koers. Wat betekent dat allemaal?
Volgens handelsveteraan Peter Brandt kan Bitcoin naar $65.000 dalen, terwijl Cole Garner juist heel bullish is vanwege gedrag van whales.
Man die 8.000 Bitcoin op stortplaats verloor, krijgt opnieuw nul op het rekest. Zijn laatste hoop? Een zaak bij het Europees Hof.
Op 28 maart zakt de crypto markt flink weg. Bitcoin daalt onder $86.000 en Ethereum verliest meer dan 5% aan waarde.
SEC laat hoger beroep tegen Ripple vallen: XRP stijgt direct met 6% naar $2,45. Grote overwinning voor Ripple en de cryptomarkt.