crypto crash, prijs crash
Bitcoin

Bitcoin koers gaat hard onderuit en kan dalen tot $51.500

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft vandaag een forse daling ondergaan. Binnen de laatste 24 uur is de waarde van de grootste cryptocurrency met 8% gedaald, waardoor de koers onder de $62.700 is gezakt.

Verscheidene analisten suggereren dat de prijs in de komende dagen zelfs verder kan afnemen, mogelijk tot onder de $60.000.

Een flinke correctie

Op 14 maart bereikte de koers van Bitcoin (BTC) een recordhoogte van $73.580. Sindsdien is de prijs van de cryptocurrency aan een daling begonnen. In de afgelopen vijf dagen is de koers met bijna 18% gedaald.

Deze prijsdaling lijkt een correctie te zijn na een periode waarin Bitcoin maandenlang aanzienlijk in waarde is gestegen. Het is dan ook niet verrassend dat de populaire munt een prijscorrectie ondergaat.

BTCgrafiek
BTC/USD 1 dag per candle – Bron: TradingView

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Naast een gezonde correctie in de prijs van Bitcoin, is er een andere, zorgwekkendere factor die bijdraagt aan de huidige marktsituatie: de macro-economische ontwikkelingen die de verwachtingen van beleggers beïnvloeden.

Teleurstellende inflatiecijfers in de Verenigde Staten hebben de verwachtingen getemperd dat de Federal Reserve (Fed) de rentetarieven zou verlagen. Dit houdt in dat de kosten van lenen relatief hoog blijven, wat kan leiden tot een verminderde geldstroom naar beleggingen.

Bitcoin koers kan tot $51.500 dalen

Het $60.000 niveau vormt een belangrijk steunpunt voor de Bitcoin (BTC) prijs. Crypto analist George verwacht dat Bitcoin deze drempel op korte termijn zal benaderen om te testen.

Mocht de koers onder dit niveau zakken, is er ruimte voor verdere daling, mogelijk tot aan $57.000 en in een bearish scenario zelfs tot $51.500. Een dergelijke neerwaartse beweging zou resulteren in een correctie van ongeveer 24% ten opzichte van de huidige koerswaarde.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten