Bitcoin stijgt, Bitcoin groen
Bitcoin

Bitcoin koers richting ‘euforie-zone’ terwijl HODLers verkopen

De Bitcoin koers is het afgelopen jaar meer dan 200 procent gestegen en wist daarmee een nieuwe all-time high te bereiken boven de 73.000 dollar op 13 maart. Deze rally geeft het sentiment rondom Bitcoin opnieuw een push omhoog, waardoor we volgens de analisten van Glassnode “dichterbij euforie” komen.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Glassnode zelf claimt dat het bereiken van de “euforie-zone” betekent dat lange-termijn investeerders nu hun Bitcoin beginnen te verkopen aan nieuwe investeerders.

Mensen die al jaren in Bitcoin investeerden tijdens de bearmarkt zijn tevreden met hun winsten en willen een deel daarvan realiseren. Dat doen ze door te verkopen aan mensen die nu met FOMO in de markt springen.

Overigens hoeft dat niet te betekenen dat de stijgingen bijna voorbij zijn. In het verleden duurden deze fases nog redelijk lang. Je moet het meer zien als het begin van de echte bullmarkt.

Daarbij moet nog maar blijken hoe alles verloopt, omdat we dit jaar de ETFs hebben. Die kunnen de “normale cyclus” van Bitcoin in theorie behoorlijk op de schop gooien. Als de vraag naar Bitcoin zo groot blijft als nu, dan is het lastig om je voor te stellen dat er gigantische correcties komen.

Sentimen rondom Bitcoin wordt euforisch

In het nieuwe “The Week Onchain” rapport van Glassnode, schrijft het dat het recente doorbreken van de oude all-time high van 69.000 dollar betekent dat de “vierde nieuwe all-time high cyclus in de geschiedenis” een feit is.

Checkmate wijst op de significant rally van Bitcoin boven het niveau van 72.000 dollar, die volgens hem betekent dat Bitcoin in de “euforie-zone” zit. “Dat is een fase die de neiging heeft om gepaard te gaan met nieuwe all-time highs”, aldus de analist van Glassnode.

In de bovenstaande grafiek van Glassnode kun je duidelijk zien dat het feestje normaal gesproken pas “begint” bij het doorbreken van de oude all-time high. Zal dat ditmaal weer hetzelfde zijn? Daar hopen we natuurlijk wel op, maar zekerheid bestaat helaas niet in de financiële wereld.

Het sentiment is met de score van 81/100 en “extreme hebzucht” in ieder geval weer behoorlijk hoog op dit moment. Maar als de ETFs op deze manier doorgaan, dan valt er voor de bears weinig eer te behalen in deze oorlog tegen de bulls.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten