Germany
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt boven $59.000 nu zorgen over Duitse verkopen afnemen

De cryptomarkt zag dinsdag aanzienlijke winst. Bitcoin (BTC) steeg met 5% en bereikte een piek van $59.300. Vervolgens zakte de koers iets en op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $58.500. Wat kunnen we nu verwachten?

Duitse overheid gooit roet in het eten

Ten eerste zijn we nog niet uit de problemen. De impact van de Mt. Gox-terugbetalingen en de voortdurende Bitcoin-transacties van de Duitse overheid naar exchanges blijven de voorpagina’s domineren. Gisteren verkocht de Duitse overheid opnieuw bijna $400 miljoen aan BTC.

Deze verkoopgolf vanuit Duitsland houdt voorlopig aan, maar zal uiteindelijk stoppen. Tot nu toe heeft de Duitse overheid tweederde van haar in beslag genomen Bitcoin-voorraad verkocht. Volgens blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence resteert er nog $1,6 miljard aan Duitse Bitcoin. Ryan McMillin van Merkle Tree stelt dat het ergste achter de rug is.

Er is licht aan het eind van de tunnel

Maar er zijn ook positieve signalen. Amerikaanse Bitcoin ETF’s zagen de afgelopen dagen een instroom van $438 miljoen, waardoor de totale waarde van deze fondsen nu $49,3 miljard bedraagt. Ook de handelsvolumes namen flink toe, wat erop wijst dat de ETF’s weer in de lift zitten.

Daarnaast lijkt er een positieve katalysator in het verschiet te liggen. De failliete FTX-exchange zal naar verwachting de komende maanden ongeveer $16 miljard in cash uitkeren aan schuldeisers. Experts verwachten dat een aanzienlijk deel van dit bedrag opnieuw in de cryptomarkt kan worden geïnvesteerd.

Vooralsnog begint de week goed en mogen we voorzichtig optimistisch zijn over de komende dagen. De Bitcoin-koers reageerde gisteren positief op uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, wat ook resulteerde in een mooie instroom van kapitaal naar de Bitcoin ETF’s. Hoewel de Duitse verkoopgolf nog steeds roet in het eten gooit, lijkt dit een tijdelijke zorg.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten