Crypto analist
Nieuws

Bitcoin koers update: Cruciale weerstand bij $61K in zicht – Is een uitbraak naar $88K mogelijk?

Met een stijging van 3% voor Bitcoin (BTC) valt er eindelijk weer wat te vieren op de cryptomarkt. Toch is er nog een lange weg te gaan voordat de pieken van afgelopen maart worden bereikt, laat staan dat we nieuwe all-time highs zien.

In deze koersupdate maken we de balans op en kijken we vooruit naar wat we kunnen verwachten van de BTC-prijs, inclusief de cruciale niveaus die in de gaten moeten worden gehouden.

Duidelijk kanaal op de dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is een duidelijk patroon zichtbaar: Bitcoin beweegt zich binnen een kanaal, met de bovengrens rond de $70.000-niveaus van maart en een steunniveau van ongeveer $53.000 aan de onderkant.

In het begin van juli, augustus en afgelopen vrijdag reageerde de koers sterk op dit steunniveau. Sinds vrijdag, toen BTC kort daalde tot rond de $52.600, is de prijs al met 8% gestegen. Op korte termijn lijkt een test van het midden van dit kanaal een logisch vervolg, wat neerkomt op een koersdoel van ongeveer $61.000.

Dit niveau fungeerde in het verleden meerdere keren als zowel steun- als weerstandsniveau, waardoor alle ogen nu gericht zijn op de $61.000-zone. Mocht Bitcoin erin slagen om deze weerstand om te zetten in een nieuwe steun, dan komt de bovenkant van het kanaal in zicht.

Voordat de koers de bovenkant van het kanaal kan testen, moet Bitcoin echter een sterke neerwaartse trendlijn doorbreken. Deze trendlijn heeft BTC al drie keer afgewezen, waardoor dit een belangrijke barrière vormt voor verdere prijsstijgingen.

Bullflag en externe factoren

Daarnaast bevindt de koers zich al drie maanden in een langdurig consolidatiepatroon, dat ook wel bekend staat als een bullflag. Dit is een bullish patroon dat doorgaans wijst op een verdere opwaartse beweging. Een uitbraak uit dit patroon zou een koersdoel van ongeveer $88.000 kunnen betekenen, wat neerkomt op een stijging van bijna 70%.

Wat kunnen we verwachten?

Al met al is er op de middellange termijn reden tot voorzichtig optimisme. De Bitcoin-koers beweegt zich zowel in het parallelle kanaal als binnen het bullflagpatroon aan de onderzijde. Op korte termijn is de $61.000-zone, de middenlijn van het kanaal, het eerste target.

De koers blijft echter zeer gevoelig voor externe factoren, zoals macro-economische gegevens en politieke ontwikkelingen. Vanavond staat het presidentiële debat tussen Donald Trump en Kamala Harris gepland, wat voor volatiliteit op de markt kan zorgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten