Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

‘Bitcoin koers van 30.000 dollar in oktober’

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe verwacht dat de Bitcoin koers in oktober zal opklimmen richting de 30.000 dollar. “Daar gaan we. Bitcoin schiet omhoog en breekt boven enkele cruciale niveaus uit”, aldus Van de Poppe in een analyse op Twitter (of X). Als we de 26.500 dollar aantikken verwacht Van de Poppe een Bitcoin koers van 30.000 dollar komende maand.

Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op 26.800 dollar.

Bitcoin 2 procent omhoog

De stijging van de Bitcoin koers van 2 procent komt niet voor iedereen als een verrassing. @52skew schrijft op Twitter dat er weinig weerstand te vinden is voor Bitcoin boven de huidige koersen en voorziet een behoorlijke koersexplosie. Enkele minuten nadat Skew de onderstaande analyse publiceerde, schoot de Bitcoin koers omhoog.

Zo zie je maar dat Bitcoin op bepaalde momenten wel te voorspellen is, mits je over de juiste informatie beschikt. Al blijft er natuurlijk een zekere mate van onzekerheid aanplakken. Zeker in de financiële markten is niets volledig voorspelbaar.

De on-chain analisten van Material Indicators schrijven dat er sprake is van een sprong in de activiteit bij een bepaalde groep whales. Dan gaat het over entiteiten die orders plaatsen van de 100.000 tot 1 miljoen dollar.

Kan Bitcoin nu doorzetten?

Het is nu vooral de vraag of Bitcoin het in zich heeft om dit positieve momentum door te zetten. Ondanks de sterke dollar staat Bitcoin vandaag riant in de plus en vooral dat is een bijzondere situatie. Normaal gesproken moet Bitcoin het juist hebben van zwakte bij de Amerikaanse dollar en daar is nu allerminst sprake van.

Dat geeft maar aan dat de bulls op dit moment serieus momentum te pakken hebben en mogelijk dat de bears het even kwijt zijn. De verkoopdruk leek al langer weg te vallen. Ondanks het negatieve sentiment kregen de bears het niet voor elkaar om de koers verder omlaag te drukken.

Er komen een paar spannende dagen aan voor Bitcoin, maar voorlopig ziet het er allemaal veelbelovend uit voor de digitale munt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers