Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers van 40.000 dollar in aantocht?

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe is ervan overtuigd dat nieuwe hoogtepunten voor de Bitcoin koers dichterbij zijn dan we denken. Alle potentiële dips ziet Van de Poppe vooral als een kans om extra Bitcoin bij te kopen voor de sterke koersoplevingen die hij verwacht.

“Sterker nog, nieuwe hoogtepunten zijn dichterbij dan we denken met Bitcoin. Koop de dips”, aldus een optimistische Michaël van de Poppe.

Bitcoin zakt onderuit

Op het moment van schrijven lijkt er sprake van zo’n dip waar Michaël van de Poppe het over heeft. De Bitcoin koers klokt momenteel binnen op 36.440 dollar en dat levert over de afgelopen 24 uur een daling van 3,03 procent op.

Ook Ethereum heeft het moeilijk en staat met 4,02 procent in het rood, wat een koers van 1.982 dollar oplevert. Is het bullish momentum nu langzaam aan het verdwijnen of is dit een mooie kans om wat goedkoper in te stappen?

Dat is de vraag en het antwoord op die vraag hangt af van een tal van factoren. Zo speelt er natuurlijk de hype rondom de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, maar drukt aan de andere kant de macro-economische situatie op de koers.

De inflatie is dalende, maar nog niet voldoende voor centrale banken om het beleid helemaal om te gooien en de rente te verlagen. Wat dat betreft komt er een spannende periode aan voor Bitcoin en de rest van de markt.

Bitcoin koers van 40.000 dollar in aantocht?

Michaël van de Poppe is in ieder geval tevreden over het feit dat Bitcoin de zone van 34.800 tot 35.200 dollar heeft weten vast te houden.

Gisteren repte hij nog over een redelijke kans voor de Bitcoin koers om over de 40.000 dollar heen te klimmen. Dat lijkt tijdens een dip als deze wat optimistisch, maar wees je ervan bewust dat koersdalingen altijd veel psychologische impact hebben.

Zodra de koers tijdens een opwaartse trend begint te zakken, raken mensen snel in paniek en denken ze dat het feest voorbij is. Dat zou kunnen natuurlijk, maar volgens Van de Poppe, die dat in zijn bovenstaande tweet ook aangeeft, is het heel normaal dat een financiële asset op de weg omhoog ook dips meemaakt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers