Bitcoin

Bitcoin plotseling Populair in Argentinië door limiet op kopen dollars

Bitcoin is plotseling zeer populair in Argentinië. Dit omdat er zeer strenge kapitaal controles op het kopen van Amerikaanse dollars zijn ingevoerd.


Strenge regels duren 2 maanden

De centrale bank van Argentinië heeft ervoor gekozen om het aantal dollars dat een inwoner elke maand kan kopen te verlagen van $10.000 dollar naar slechts $200 dollar per persoon. Dat is dus een daling van 98 procent.

De nieuwe strenge regels werden gisteren, op de dag waarop een nieuwe president werd verkozen, naar buiten gebracht.

Argentinië heeft de waarde van zijn eigen fiatvaluta, de Argentijnse peso (ARS), dit jaar drastisch zien dalen, met een jaarlijkse inflatie van meer dan 50 procent. De Centrale Bank van Argentinië verklaard nu dat de strenge regels ten aanzien van de dollar aankopen twee maanden zal duren.

“Gezien de huidige mate van onzekerheid, heeft de Raad van Bestuur van de Centrale Bank besloten om zondag een reeks maatregelen te nemen om de reserves van de Centrale Bank te behouden. De aangekondigde maatregelen zijn tijdelijk, tot december 2019,” luidde de verklaring.

De bank liet vervolgens weten:

“De Centrale Bank stelt een nieuwe limiet van $200 per maand in voor aankopen van dollars voor individuen met een bankrekening en $100 voor het aantal dollars dat contant kan worden gekocht.”

De volumes in Bitcoin handel stijgen in Argentinië, en dat heeft ervoor gezorgd dat het volume in de top 3 van hoogste dagen komt. Bitcoin analisten wijzen er dan ook op dat de dollar ‘ban’ kan zorgen voor een flinke stijging in Bitcoin aankopen. Mensen vertrouwen de Peso niet dus willen ze investeren in een andere munteenheid.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC