Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin prijs Crasht na liquidatie van $150 miljoen op BitMEX

De cryptomarkt is gisteren weer flink in elkaar gezakt. De Bitcoin prijs crashte tot een dieptepunt van $8.600 dollar en altcoins hadden het nog zwaarder. De crash werd deels veroorzaakt door een enorme hoeveelheid liquidaties.


De Bitcoin liquidaties van BitMEX

Volgens de data-anlyseprovider ‘Skew’ werd op 26 februari meer dan $150 miljoen aan Bitcoin geliquideerd op de crypto exchange BitMEX. Dit is het hoogste aantal sinds het nieuwe jaar begon.

Miljoenen dollars aan long- en shortposities zorgden ervoor dat de waarde van 1 Bitcoin daalde naar $8.600. Wat een koersdaling van meer dan 6% is.

Ondanks dat de Bitcoin koers deze ochtend licht is hersteld, naar $8.780, kan het nog wel eens lang duren voordat de koers weer boven de $10.000 komt.

Traders lijken zich al voor te bereiden op de mogelijkheid dat de grootste crypto ter wereld onder de $8.000 dollar kan zakken. Als dit gebeurd zal het absoluut afbraak doen op de hype rond de Bitcoin halving die in de week van 18 mei plaats gaat vinden.

Sommige analisten zijn echter optimistischer. Tom Lee, mede-oprichter van Fundstrat Global Advisors, voorspelde dat de Bitcoin prijs deze zomer zou stijgen tot meer dan $ 27.000 op basis van het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde. Ook andere analisten vertellen, ondanks de flinke koersdaling, nog steeds bullish te zijn op de lange termijn.


De redenen achter de crypto crash

Naast de enorme liquidaties lijkt de cryptomarkt, net zoals de gewone aandelenmarkt, beïnvloed te worden door de angst voor het coronavirus. Veel exchanges, miningfarms en blockchain bedrijven hebben de impact van het virus gevoeld. Zo zijn de medewerkers van verschillende Chinese miningfarms gedwongen thuis te blijven omdat er quarantaines zijn.

Ook vertellen analisten dat de cryptomarkt veel last heeft van de scherpe daling op de aandelenmarkten. Analist Schiff is er snel bij om Bitcoin fans te vertellen dat het nu wel duidelijk is dat BTC geen ‘safe haven’.

Wat de reden ook is voor de recente daling van Bitcoin, deze crash laat ons herinneren dat de cryptocurrencymarkt zeker net zo kwetsbaar kan zijn als traditionele investeringen.

 

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?