Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin prijs op weg naar de $20K na bizarre prijsstijging Ripple

De Bitcoin heeft snel een prijs van boven de $19.000 weten te bereiken. Dit gebeurde vlak na een XRP flashcrash op Coinbase. Heeft deze crash te maken met de stijgende BTC koers?


Hoe de prijsstijging van XRP de Bitcoin naar nieuwe hoogtepunten heeft gebracht

De prijs van XRP steeg met bijna 80% in 2 dagen tijd. Naarmate de rally vorderde, bleef de hype rond de altcoin toenemen.

De interesse in de XRP token bereikte een punt waarop het Coinbase iets te veel werd. Coinbase is de grootste crypto valuta exchange in de Verenigde Staten.

Joe Weisenthal, de co-host van What’d You Miss op Bloomberg TV, benadrukte dat Coinbase trending was op Twitter. De piek in interesse rond Coinbase deed zich voor toen de prijs van XRP begon te stijgen. Hij zei:

“De crypto valuta Ripple is de afgelopen dagen als een gek gestegen. Coinbase is momenteel trending op Twitter. Als je kijkt, zie je dat er allemaal mensen zijn die erover praten om te kopen. “


Het probleem ontstond toen de XRP prijs crashte met 30% nadat hij de $0,90 had bereikt op Coinbase. Het zorgde ervoor dat de markt in korte tijd extreem volatiel werd. De Bitcoin daalde tot ongeveer $18.000, terwijl ETH daalde tot $585.

Hoewel het moeilijk is om het te bewijzen, lijkt het erop dat de commotie die Ripple heeft veroorzaakt Bitcoin en de gehele cryptomarkt ten goede is gekomen. De prijs van de Bitcoin steeg snel van de $18.000 tot boven de $18.500. Uiteindelijk brak het uit boven een prijs van $19.000.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Wat kunnen we verwachten?

Op korte termijn verwachten analisten dat de Bitcoin zijn opwaartse trend zal voortzetten en spoedig zijn hoogste punt ooit zal gaan testen. Een deel van de winsten die altcoins hebben geboekt zal naar Bitcoin vloeien naarmate het de $20.000 grens nadert.

Er is dus een grote kans dat de hype rondom altcoins weer richting de Bitcoin zal verplaatsen. Als dit gebeurt, zal de altcoin markt waarschijnlijk stagneren terwijl de Bitcoin een sterk momentum vertoont.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?