Newsbit

Bitcoin SV (BSV)

Bitcoin SV is met 38% gestegen – is dit de reden?

Bitcoin SV (BSV)

Bitcoin SV (BSV) is de best presterende munt van de afgelopen week. De BSV prijs is in de afgelopen dagen met meer dan 38% gestegen. Maar wat is nou precies de reden?

 

Bitcoin SV vs Bitcoin Cash

Bitcoin SV is een zijtak van Bitcoin Cash. Daarnaast is het een hard fork van Bitcoin, dat betekent dat het een afsplitsing is van de originele blockchain. Dat betekent dat alle hard forks dit jaar ook een block halving mee gaan maken. Dit zou dus een reden kunnen zijn van de prijsstijging.

Bitcoin SV wordt voorgezeten door Craig Wright, de Chief Scientist bij nChain. Een controversieel figuur die ook beweert Satoshi Nakamoto te zijn, de anonieme oprichter van Bitcoin.

Craig beweert dat Bitcoin SV de echte Bitcoin is en werd gemaakt na de hash-rate oorlog van november 2018. Dit was nadat er een meningsverschil ontstond over verschillende kwesties, waaronder de verbetering van BCH-scripttaal en Canonical Transaction Ordering (CTO).

Roger Ver en zijn supporters zijn van mening om smart contracting-mogelijkheden en oracle services op het Bitcoin Cash-platform te introduceren. Craig steunde het idee van de smart contracts niet. Vandaar dat er een nieuwe munt ontstond. Bitcoin SV (BSV).


Craig Wrights rechtszaken

13 maanden na de splitsing zien we dat beide munten het best goed doen Ze worden gesteund door miners en staan beide in de top 10. Echter, Craig Wright wordt door een groot deel van de crypto community gezien als een oplichter. Hij is verwikkeld in een rechtszaak tegen het Kleiman-landgoed en hij beweert dat hij Satoshi Nakamoto is.

De broer van David Kleiman, Ira, klaagt Craig aan. Hij wil een deel van de 1,1 miljoen BTC’s die zijn broer en Craig hebben gedolven toen ze partners waren. Craig beweert echter dat de privésleutels onder een trust niet langer toegankelijk zijn.

Op 9 januari rapporteerde Bloomberg dat zijn advocaten een verzegeld document indienden dat een trust beschrijft die de 1 miljoen BTC’s kan bevatten. Het document zal volgende week voor de rechtbank worden neergelegd. De koersstijging van deze week zal, volgens een analist, te maken kunnen hebben met dit document. Als het inderdaad waar is zou dat een zeer bullish teken zijn. Ondanks het nieuws vertellen analisten dat de koersstijging hier waarschijnlijk niks mee te maken heeft. Ze noemen het een gecoördineerde actie van een aantal whales.

“Sommige mensen zeggen dat het een reactie is op Craig David Wright die meer documenten bij de rechtbank indiende. Maar het lijkt meer op een gecoördineerde actie dan op een echte marktreactie op positief nieuws.”

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top