Bitcoin Nieuws

Bitcoin vormt een bodem die sterk op die van 2018 lijkt

Mike McGlone, de grote expert op het gebied van grondstoffen bij Bloomberg, gelooft dat Bitcoin een met 2018 vergelijkbare bodem vormt. Ook in 2018 bereikte Bitcoin rond de periode van december zijn absolute bodem tijdens de vorige bearmarkt. Uiteindelijk bleek dat de opmaak voor een stevige bullrun in 2019, maar ditmaal is er volgens McGlone één groot verschil.

Het grote verschil

In een interview van 16 januari met podcastmaker Scott Melker, beargumenteert McGlone wat volgens hem het grote verschil is ten opzichte van 2018 en vandaag. “In 2018 verlaagden centrale banken als de Federal Reserve de rente, maar op dit moment verlagen ze nog altijd de rente, net als iedere andere centrale bank. In 2018 waren ze alweer aan het verlagen, wat uiteindelijk de uitbraak van 2019 veroorzaakte,” aldus McGlone.

Bitcoin bodem newsbit

Het is je vast niet ontgaan dat centrale banken over de hele wereld momenteel in een zwaar gevecht met de inflatie zitten. “Op dit moment verhogen ze agressief de rente en als je daarnaar kijkt is het moeilijk om heel optimistisch te zijn over de markten. Geef het wat tijd. Als ik naar het grote plaatje kijk ben ik nog steeds enorm bullish over Bitcoin,” zo gaat de analist van Bloomberg verder.

Hiermee wil McGlone waarschuwen dat we niet teveel op een bullmarkt moeten rekenen in dit punt van de cyclus. Er zijn volgens de analist nog teveel macro-economische omstandigheden die de andere kant op wijzen. Ook gelooft hij dat de Nasdaq nog onder zijn 200-weeks voortschrijdend gemiddelde zal vallen, wat voor de Bitcoin koers geen goede voorbode is.

De liquiditeit valt weg

Als de Amerikaanse aandelenindices inderdaad onderuitgaan, dan is het volgens McGlone lastig om te beargumenteren waarom Bitcoin niet mee zou vallen. “De liquiditeit wordt nog altijd uit het systeem getrokken en als de Nasdaq naar beneden uitbreekt, dan valt alles omlaag. Bitcoin zal daar ook een onderdeel van zijn,” zo waarschuwt McGlone voor verdere dalingen.

Volgens de analist begeven we ons momenteel op een compleet nieuw terrein, waarmee hij wil aangeven dat de omstandigheden op dit moment uniek zijn. “Ik denk dat we nog altijd in de grootste macro-economische reset van ons leven zitten. We hebben met de pandemie net een gebeurtenis achter de rug die eens in de honderd jaar voorbijkomt, we zitten middenin een oorlog in Europa en het politiek leiderschap in China staat op losse schroeven,” zo sluit de analist zijn verhaal af.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten