Bitcoin (BTC)
Bitcoin

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’

Het hoofd van de investeringsafdeling van Bitwise, Matt Hougan, denkt dat de Spot Bitcoin ETFs nog jarenlang miljarden dollars naar binnen zullen halen.

Op Twitter schrijft Hougan dat er volgens hem een grote pool van klanten is die nog niet in de Spot Bitcoin ETFs investeerde en dat in de toekomst waarschijnlijk wel zal doen.

Miljardenstromen voor de ETFs

“De ETF-stromen blijven nog jaren doorgaan, maar de grote vraag is of we de enorme instromen van de eerste maanden de komende jaren kunnen doorzetten. Nu ik al een tijdje onderweg ben, heb ik de overtuiging dat we die zullen blijven zien.

Dat komt omdat er een enorme spreiding is in het adoptietempo van de Bitcoin ETFs. Ik heb financiële adviseurs ontmoet die al 3% van hun portfolio in de ETFs stopten. Ik sprak met nationale accountplatforms, die deze maand Bitcoin ETFs goedkeuren en anderen die halverwege 2025 als focus hebben.

De waarheid is dat de meeste professionele beleggers nog steeds geen Bitcoin ETFs kunnen kopen. Dat zal veranderen door een reeks van meer dan 100 individuele due diligence processen in de komende twee jaar”, zo vertelt Matt Hougan.

Ook verwacht Hougan dat de adoptie van de Bitcoin ETFs sneller zal verlopen dan die van goud. “De instromen voor de Goud ETFs bouwden jaar na jaar op gedurende de eerste zeven jaar in de markt. Ik verwacht dat de Bitcoin ETFs dat sneller voor elkaar krijgen, maar het gaat alsnog jaren duren”, aldus Hougan.

Vertrouwen in Bitcoin stijgt

Verder voorspelt de analist dat de Bitcoin ETFs het vertrouwen in de digitale munt groter maakt. Waar het eerder “normaal” was om 1% in Bitcoin te investeren, ziet Hougan die allocatie nu stijgen naar 3%.

“Ik spreek sinds 2018 met professionele investeerders over Bitcoin. De afgelopen zes jaar ging die discussie over een allocatie van 1%. Meer wilden zij niet riskeren, maar dat is enorm veranderd. Iedere investeerder die ik sprak had het over 3% of meer.

De voornaamste reden is naar mijn mening dat de lancering van de ETF het risico hebben weggenomen bij Bitcoin. Voorheen waren mensen nog bang voor een Bitcoin koers van nul, maar zodra dat van tafel is, maken 3% en 5% meer sense”, zo sluit Hougan zijn verhaal af.

Nog 3 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 3 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten