Regulatie Nieuws

Bloomberg-analist waarschuwt voor crypto-crash bij deflatie

Mike McGlone, de alerte senior strateeg bij Bloomberg Intelligence, bewaakt nauwlettend de cryptomarkt en luidt de noodklok over mogelijke neerwaartse risico’s in een afnemend economisch klimaat. McGlone benadrukt dat cryptocurrency’s, die tot nu toe beter presteerden dan andere activa, een aanzienlijke terugval kunnen ondergaan zodra de deflatie toeslaat.

Deflatoire risico’s en uitdagingen voor Bitcoin en Ethereum

McGlone ziet de kelderende grondstoffen en bankdeposito’s als een teken dat deflatoire risico’s toenemen en dat een deflatoire buste kan ontstaan. Volgens hem lopen crypto-activa dezelfde neerwaartse risico’s als bankaandelen in het recente verleden. Hij zegt: “Bitcoin, geboren uit de financiële crisis van 2008, staat voor zijn eerste Amerikaanse recessie, en als de aandelenmarkt de banken volgt, zal ook crypto met de stroom mee afnemen.”

McGlone ziet ook uitdagingen voor Bitcoin en Ethereum op de cruciale niveaus van respectievelijk $30.000 en $2.000. Hij beschouwt deze cryptocurrency’s als revolutionaire technologieën en activa, maar zegt dat ze mogelijk tegen een muur van weerstand aanlopen. Op de lange termijn heeft hij een bullish bias voor de twee leidende cryptocurrency’s, maar waarschuwt wel dat een overweldigende kracht van de aandelenmarkt die naar beneden gaat, gepaard met de Fed die verkrapt tot een recessie, het potentieel heeft om het tij voor alle risicovolle activa te keren, waaronder Bitcoin en Ethereum.

Wie is Mike McGlone

Als Senior Commodity analist bij Bloomberg Intelligence, heeft Mike McGlone een scherp oog voor het analyseren en voorspellen van trends op de grondstoffenmarkten. Met meer dan 30 jaar ervaring in de sector is hij een veelgevraagde commentator op financiële nieuwsnetwerken en in diverse financiële publicaties.

Maar het is vooral zijn visie op Bitcoin die de aandacht trekt. McGlone is een van de meest uitgesproken voorstanders van de cryptocurrency en benadrukt al geruime tijd dat de schaarste van Bitcoin, die wordt versterkt door de halvering om de vier jaar, het een uitstekende opslag van waarde maakt. Bovendien voorspelt hij dat de volatiliteit van Bitcoin zal afnemen, waardoor het een aantrekkelijke investering wordt voor beleggers.

McGlone’s optimisme ten opzichte van Bitcoin is onmiskenbaar en hij gelooft dat de waarde van de cryptocurrency op de lange termijn zal blijven stijgen, mogelijk tot wel $100.000 of zelfs $500.000 per coin. Hij noemt een groeiende institutionele adoptie, een groeiende gebruikersbasis en een beperkte voorraad als factoren die bijdragen aan de toekomstige waarde van Bitcoin.

Regulatie nieuws

Ripple CEO: Dit is waarom de SEC Coinbase en Binance aanklaagt
Crypto-framework in de Filipijnen wordt toch uitgesteld
Cardano loopt het risico verwijderd te worden van Robinhood
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen