Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bloomberg: Bitcoin kan 70% dalen als VS in een recessie komt

Bitcoin, en de rest van de crypto-markt, hebben uitermate goed gepresteerd in de eerste maand van 2023. De meeste crypto koersen zijn met meer dan 40 procent gestegen. Maar volgens analisten van Bloomberg kan daar spoedig een einde aan komen Op dit moment handelt Bitcoin tegen een prijs van $22.789 en heeft het een marktkapitalisatie van $439 miljard.

Crypto zou dit jaar een recessie mee kunnen gaan maken

Mike McGlone, de senior macrostrateeg van Bloomberg Intelligence, vertelt dat de cryptowereld spoedig zijn eerste echte recessie zou kunnen doormaken. Deze recessie zou kunnen leiden tot dalende prijzen en hogere volatiliteit.

De laatste Amerikaanse financiële recessie van 2008 leidde tot de geboorte van Bitcoin. Hoewel het uitgangspunt van het bestaan van Bitcoin is om als alternatief voor het fiat-systeem te dienen, blijft de munt nog steeds zeer volatiel. Aangezien Bitcoin dit jaar waarschijnlijk zijn eerste grote financiële recessie zal ondergaan, is het de vraag hoeveel pijn er nog in de maak is voordat de trend omhoog wordt hervat. De cryptomarkt is namelijk zwaar gecorreleerd met de aandelenmarkt en een recessie zal de prijzen dan ook vrij wel zeker geen goed doen.

Om te vergelijken wat een recessie met de cryptomarkt zou kunnen betekenen vergelijkt Mike McGlone de Bitcoin met de Nasdaq 100-index. Hij vergelijkt de Nasdaq 100 met zijn voortschrijdend gemiddelde over 200 weken en zijn prestaties tijdens de laatste twee recessies.

Tijdens de marktcrash van 2022 bereikte de Nasdaq een dieptepunt van 70% onder het gemiddelde. Evenzo handelde het tijdens de recessie van 2009 40 procent onder het gemiddelde. Als de Bitcoin gelijkenissen vertoont, bestaat de mogelijkheid dat het onder de 10.000 dollar kan zakken.

Bullish scenario

Ondanks de waarschuwingen van Bloomberg zijn sommige technisch analisten uitermate positief over de vooruitzichten van de grootste cryptomunt. Op de technische grafiek tekent zich een sterk bullish scenario af, aangezien de Bitcoin aan de vooravond van een ‘golden cross’ staat. Dit vindt plaats wanneer het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen overschrijdt.

Sean Farrell, hoofd strategie voor digitale assets van Fundstrat Global Advisors, zei:

De meeste gevallen van een golden cross hebben geresulteerd in gunstige rendementen voor Bitcoin, en vele hebben plaatsgevonden op kritieke buigpunten op de lange termijn.

De recente ontwikkelingen rondom banen in de VS vergroot de mogelijkheid dat de Fed in de toekomst de rente agressiever kan blijven verhogen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de Bitcoin zich in de toekomst vormt.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken