Bitcoin

Breaking: ‘Barry Silbert stapt op bij DCG en Grayscale’

Crypto-miljardair Barry Silbert verlaat vanaf 1 januari 2024 het bestuur van Grayscale. Wat is hier aan de hand? Moeten we ons zorgen maken over de financiële gezondheid van Grayscale? Heeft Barry Silbert foute dingen gedaan bij het bedrijf?

Dit nieuws is extra opvallend, omdat het niet lang meer duurt voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een besluit neemt over de Spot Bitcoin ETF van Grayscale.

Het volgende hoofdstuk voor Grayscale

In een verklaring aan Bloomberg zegt een woordvoerder van Grayscale het volgende over de exit van Barry Silbert: “Grayscale en onze investeerders zullen profiteren van hun respectievelijke ervaringen in de werelden van financiële dienstverlening en vermogensbeheer, terwijl wij ons voorbereiden op het volgende hoofdstuk van Grayscale.”

Waarmee ze natuurlijk doelt op de nieuwe mensen binnen Grayscale die het verlies van Barry Silbert zullen opvangen.

Er zijn de afgelopen jaren ongetwijfeld dingen fout gegaan onder de leiding van Silbert. Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Grayscale, heeft bijvoorbeeld 627 miljoen dollar aan onbetaalde leningen openstaan bij Genesis Global.

De bearmarkt van 2022 is geen goede periode geweest voor DCG, Grayscale en de rest van de bedrijven in de familie. Zodoende lijkt het vertrek van Silbert een reactie op deze problemen.

Wat is DCG?

De Digital Currency Group is opgericht in 2013 en heeft zich sindsdien opgewerkt tot één van de grootste crypto-conglomeraten ter wereld. In het portfolio van DCG zat bijvoorbeeld ook CoinDesk.

In totaal zou het voor ongeveer 50 miljard dollar aan bedrijven in zijn portfolio hebben.

Grayscale is daar één partij van en door de jaren heen bouwde dit bedrijf het grootste Bitcoin-fonds ter wereld uit. De Grayscale Bitcoin Trust beheert voor zijn beleggers meer dan 600.000 Bitcoin.

De bedoeling is om het fonds zo snel mogelijk om te zetten in een Spot Bitcoin ETF en de hoop is dat de SEC komende maand goedkeuring zal verlenen voor die gewenste omzetting.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk