BRICS
Regulatie

BRICS werkt aan eigen financieel systeem: Wat betekent dit voor de Amerikaanse dollar?

De BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) zijn volop bezig met het opzetten van een onafhankelijk financieel systeem voor bilaterale handel. Hiermee willen ze hun afhankelijkheid van westerse financiële systemen en de Amerikaanse dollar verminderen.

De Amerikaanse senator Bill Hagerty waarschuwt voor de toenemende inspanningen van de BRICS-landen, maar ziet dit niet per se als een bedreiging voor de dollar.

BRICS-inspanningen kunnen de dollar juist versterken

BRICS is druk bezig een alternatief financieel systeem te ontwikkelen dat losstaat van westerse normen en de Amerikaanse dollar. Steeds meer handel tussen BRICS-landen wordt al in lokale valuta uitgevoerd, en tientallen andere landen hebben aangegeven nauwere banden met BRICS te willen aangaan.

Volgens Hagerty kunnen deze pogingen om de dollar te omzeilen, paradoxaal genoeg de positie van de dollar als wereldreservemunt juist versterken. Hij verwacht dat deze ontwikkelingen de vraag naar Amerikaanse staatsobligaties en stablecoins wereldwijd zullen vergroten.

Duidelijke regelgeving essentieel

“Inspanningen van Vladimir Poetin en de BRICS-landen om de VS als wereldwijde reservemunt te omzeilen, zullen onze positie als reservemunt juist versterken,” zei Hagerty in een interview met Fox News. “Dit zal niet alleen de vraag naar Amerikaanse staatsobligaties vergroten, maar ook de vraag naar stablecoins zal wereldwijd toenemen.”

Hagerty, lid van de Senate Banking en Foreign Relations Committees, benadrukt dat sterke regelgeving in de VS cruciaal is om de positie van de Amerikaanse dollar te behouden. Hij stelt dat duidelijke wetgeving nodig is om de dollar te beschermen tegen opkomende markten en alternatieve valuta’s, waaronder crypto.

Stablecoins als sleutel tot succes

De senator ziet een belangrijke rol voor stablecoins in het behouden van de mondiale status van de dollar. In zijn wetsvoorstel doet hij aanbevelingen die niet alleen de positie van de dollar versterken, maar ook tegenwicht bieden aan wat hij ziet als “de schadelijke crypto-beleidsvoering van de huidige regering.”

Hagerty beschouwt zijn wetgeving als een cruciale stap om de negatieve impact van het Democratische beleid op de cryptomarkt te bestrijden. Hij benadrukt dat de lange termijnstatus van de dollar als reservemunt moet worden veiliggesteld door middel van investeringen in nieuwe technologieën, waaronder stablecoins.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Amerikaanse bankiers steunen Trump, maar verwacht overwinning Harris
Nigeria trekt aanklachten tegen Binance-directeur Tigran Gambaryan in, zaak tegen Binance gaat door
Iraanse ambassadeur roept BRICS op tot onafhankelijk financieel systeem
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk