BTC en ETH worden ondersteund op nieuwe Samsung smartphone

Een van de grootste smartphoneleveranciers ter wereld, Samsung, heeft bevestigd dat haar nieuwe smartphonelijn ondersteuning gaat bieden voor cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).


Samsung Galaxy S20

In een functieomschrijving beschrijft Samsung de functies van de aankomende Samsung Galaxy S20. Hierin werd verklaard dat de nieuwe generatie smartphones de blockchain app van Samsung zal hebben geïnstalleerd. Hierdoor kunnen gebruikers ERC20-tokens op basis van BTC en ETH opslaan op hun smartphone.

Hiervoor heeft het bedrijf een speciale, extra beveiligde processor ontwikkeld. Deze processor is gemaakt met het doel om de pincode, wachtwoord, patroon én blockchain-privésleutel van de gebruikers hiervan te beschermen. Dit in combinatie met het platform van Knox, zorgt voor een ultieme beveiliging. Privégegevens blijven privé, aldus het bedrijf.


Samsung Blockchain Keystore

In 2019 heeft Samsung de ‘Samsung Blockchain Keystore’ gelanceerd. Hierdoor konden op Samsung smartphones cryptocurrencies worden opgeslagen. Een van de eerste toevoegingen was Bitcoin. Doormiddel van een software ontwikkelingskit (sdk), kunnen programmeurs apps ontwikkelen en deze vervolgens koppelen met de Keystore van Samsung.

De cryptocurrency app is echter nog niet overal beschikbaar, maar alleen in de volgende landen: Canada, Duitsland, Denemarken, Finland, IJsland, Verenigde Staten (VS), Engeland, Portugal, Oostenrijk, Spanje, Noorwegen, Zwitserland, Zuid-Korea en Zweden.

De nieuwe Samsung Galaxy S20 lijn wordt in maart 2020 in de schappen verwacht.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken