Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

CEO van Celsius spreekt zich eindelijk uit over penibele situatie

Drie dagen nadat Celsius uit het niets aankondigde alle opnames te pauzeren heeft CEO Alex Mashinsky van zich laten horen. De kans is klein dat gebruikers van Celsius gerustgesteld zijn met de woorden van Mashinsky, want ze laten aan duidelijkheid te wensen over.

Volgens de CEO werkt het team non-stop aan het probleem en vraagt hij zijn klanten om geduld. Dat zijn uiteraard niet de woorden waar je op hoopt als je volledige spaarvermogen vastzit in een platform dat alle opnames tot nader order heeft geschorst.

Klanten in paniek

Mashinsky weigerde te antwoorden op vragen over een tijdspad voor het oplossen van de problemen. De CEO van Celsius probeerde het vooral op emoties te spelen. “Om jullie bij elkaar te zien komen is een duidelijk teken dat onze gemeenschap de sterkste in de wereld is. Dit is een moeilijk moment; jullie geduld en steun betekent alles voor ons”, aldus Mashinsky in antwoord op één van de gestreste gebruikers.

Gebruikers van het platform zijn echter in paniek. Ze zien hun spaargeld in rook opgaan.

“Laat me alsjeblieft niet in de steek. Het maakt me niet uit als ik moet wachten op mijn Ethereum. Ik had 45 Ethereum die ik opspaarde voor mijn nieuwe huis en nu huil ik en bid ik tot god dat ik mijn geld uit het platform kan halen. Het heeft me vier jaar en 100 uur werken per week gekost om dit bij elkaar te sparen. Ik kan niet slapen”, zo schrijft Twitteraar Henry als reactie op Mashinsky.

Het grote Ethereum probleem voor Celsius

Het voornaamste probleem voor Celsius is momenteel de ontkoppeling van Staked Ethereum ten opzichte van Ethereum. Staked Ethereum is Ethereum die vastzit in de nieuwe Proof-of-Stake blockchain die dit jaar nog moet lanceren. Om die reden moet Staked Ethereum normaal gesproken gekoppeld zijn aan de waarde van het huidige Ethereum. Die koppeling staat momenteel op 0,93 en daarmee zit Celsius in de problemen.

Celsius heeft namelijk Ethereum uitgeleend en daarvoor Staked Ethereum als onderpand genomen. Tegelijkertijd met het vallen van de Staked Ethereum koers begonnen gebruikers hun Ethereum op te nemen. Dat dwong Celsius ertoe hun grote delen van hun Staked Ethereum positie van 472 miljoen dollar te verkopen. Die verkopen drukken uiteraard ook weer de koers van Staked Ethereum wat de problemen voor Celsius alleen maar groter maakt.

Blockchain nieuws

JPMorgan: ‘Crypto-bearmarkt zal binnenkort eindigen’ JPMorgan: ‘Crypto-bearmarkt zal binnenkort eindigen’
Citigroup deelt de gevaren van door crypto gedekte hypotheken en de voordelen van eigendom in de Metaverse Citigroup deelt de gevaren van door crypto gedekte hypotheken en de voordelen van eigendom in de Metaverse
Samsung werkt aan 3 nm chips voor minen van Bitcoin Samsung werkt aan 3 nm chips voor minen van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten