Newsbit

chainlink

Chainlink koers Bijna All-Time High – Dit is waarom

chainlink

De Chainlink prijsstijging van vandaag heeft ervoor gezorgd dat de koers nog slechts een paar procent verwijderd is van een nieuw record. Kan LINK het momentum aanhouden en een hoogtepunt bereiken?


Chainlink toont een geweldig herstel

Chainlink (LINK), een blockchain-netwerk voor smart contracts, nadert een recordhoogte nadat de altcoin haar koers opnieuw flink zag stijgen.

De altcoin bereikte in juli 2019 voor het eerst een recordhoogte van $5,10 voordat hij tijdens de grote crash van Black Thursday op 12 maart daalde naar $1,35. Sindsdien heeft de munt een geweldig herstel getoond. In de afgelopen twee weken is de LINK prijs zelfs 33% gestegen. Als de koers boven de $5.10 weet te breken is er ruimte voor het fenomeen genaamd ‘prijsontdekking’ wat de koers nog veel verder omhoog kan duwen.

Chainlink koers 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Er zijn drie factoren die de prijsstijging van Chainlink veroorzaken, namelijk: De bullish prijsactie van Ethereum, de bullish structuur van LINK en de samenwerking van het team met het nationale Blockchain Services Network van China.


De goede prestaties van Ethereum

De goede prestaties van Ethereum lijken ervoor te zorgen dat ook andere altcoins stijgen. In de afgelopen 48 uur is de Ethereum koers met bijna 9 procent gestegen van $227 naar $244. Deze koersstijging leidde ertoe dat ook de Tezos (XTZ) en Chainlink (LINK) prijzen een vlucht namen.

Zowel XTZ als LINK stegen het afgelopen jaar met drievoudige cijfers, terwijl veel cryptocurrencies met 50% tot 95% daalden ten opzichte van hun recordhoogten in dezelfde periode.

Naast de goede prestaties van Ethereum is een stabiele Bitcoin koers ook een positief teken voor altcoins. Wanneer de BTC prijs stabiel is zien we de altcoin prijzen namelijk vaak omhoog schieten.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De technische structuur

We hadden het eerder in dit artikel al even over ‘prijsontdekking’. Deze term wordt vaak gebruikt wanneer de prijs van een cryptomunt een recordhoogte overschrijdt. Dit betekent wanneer een cryptomunt deze fase ingaat, het moeilijk is om te bepalen waar de volgende weerstand ligt. Dit fenomeen opent de markt dan voor een enorme volatiliteit.

Als we de grafiek bekijken dan is de kans zeker aanwezig dat LINK spoedig deze prijsontdekkings-fase in kan gaan. Op dit moment is $4,30 een belangrijk ondersteuningsniveau om vast te houden. De $5,00 blijft een sterke weerstand, maar mocht de prijs hier doorheen breken kan de koers zomaar doorstijgen tot $7,00.


Een belangrijke samenwerking

Op 23 juni kondigde Chainlink aan dat het Chinese nationale Blockchain Services Network (BSN) het Chainlink Oracle-netwerk gebruikt om off-chain gegevens te verwerken. Het team zei:

“China’s nationale Blockchain Services Network (BSN) integreert Chainlink als het geprefereerde Oracle-netwerk om BSN-systemen toegang te bieden tot off-chain data. Als onderdeel van deze samenwerking zullen IRIS Network en SNZ Holding ook bijdragen aan technische integratie. ”

De aankondiging veroorzaakte een flinke stijging van de prijs wat het vertrouwen onder beleggers in de kortetermijntrend van de munt verder voedde.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top