Digital Crypto Wallet
Exchange

Changpeng Zhao: “Slechts 1 procent van de mensen snapt eigen crypto wallets”

Binance CEO Changpeng Zhao waarschuwt de crypto-gemeenschap voor het gebruiken van eigen crypto wallets. Volgens Zhao verliest uiteindelijk 99 procent van de mensen die daarmee begint hun crypto. CZ is trouwens wel een supporter van eigen crypto wallets en noemde het in het verleden zelfs een fundamenteel mensenrecht.

Fundamenteel mensenrecht

Changpeng Zhao mag het dan een fundamenteel mensenrecht noemen, dat neemt niet weg dat het volgens hem voor de meeste mensen geen goed idee is. In februari 2020 publiceerde hij zelfs “CZ’s Tips” om mensen hiermee te helpen. Wij zijn het over het algemeen eens met de CEO van Binance. Uiteindelijk zou iedereen zijn cryptovermogen in eigen wallets moeten bewaren, maar voor de meeste mensen is het daar nog te vroeg voor.

Als je daarvoor kiest moet je er echt zeker van zijn dat alles goed geregeld is. Is dat niet het geval, dan is de kans aanwezig dat je ooit je crypto verliest. Dit betekent dat je niet alleen back-ups moet maken, maar deze ook moet testen. Kijk goed of alles werkt zoals het zou moeten. Dat is de enige manier om te controleren of je setup helemaal in orde is.

Leegloop bij Binance

“De meeste mensen krijgen het niet voor elkaar om een backup te maken van hun private keys; ze zullen hun apparaat verliezen […] Ze zullen niet de juiste encryptie gebruiken voor hun backup; het opschrijven op een stuk papier, iemand anders zal het zien en die zal de fondsen stelen”, aldus Changpeng Zhao. Opvallend is dat Zhao deze uitspraken doet op het moment dat mensen grote hoeveelheden crypto bij zijn beursplatform weghalen.

Crypto withdrawls binance

De afgelopen 24 uur verdween er voor 2,2 miljard dollar aan Binance USD (BUSD), Tether (USDT) en USD Coin (USDC), zo blijkt uit data van Glassnode. Het wordt interessant om te zien hoe het beursplatform van Changpeng Zhao zich de komende dagen weet te houden. Laten we voor de industrie hopen dat de storm gaat liggen en dat Binance financieel in gezonde doen is. Nog een FTX kunnen we er nu even niet bij hebben.

Exchange nieuws

Bitfinex gaat investeerders terugbetalen vanwege onvoldoende financiering Hilton Hotel-project in El Salvador
Binance viert 7e verjaardag met 200 miljoen gebruikers
Stripe en Coinbase gaan samenwerking aan om crypto-transacties te faciliteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt de wereld voor gigantische financiële crash
Dit is waarom de Bitcoin koers hard daalt vandaag
Jason Pizzino: ‘Bitcoin gaat mensen shockeren’