Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
China staat op het punt een belangrijke herziening door te voeren in zijn anti-witwasregelgeving. De aanpassing is gericht op het opnemen van transacties gerelateerd aan cryptocurrency, te midden van een groeiende roep van beleidsmakers in het land voor meer toezicht op de snelgroeiende crypto-industrie.
Volgens rapporten van lokale media heeft premier Li Qiang op 22 januari een cruciale vergadering van de Staatsraad voorgezeten om de herziene antiwitwaswet te bespreken. De initiële herziene versie van de wet werd in 2021 voorgesteld. Dit herziene ontwerp maakt sinds 2023 deel uit van het wetgevingswerkplan van de Staatsraad en zal naar verwachting in 2025 officieel in werking treden.
Dit markeert de eerste substantiële herziening van de Chinese anti-witwasregelgeving sinds 2007. Tijdens de discussies over de herziene regelgeving, die prominente wetenschappers en financiële experts bijeenbracht, werd opgemerkt dat de anti-witwaswetgeving een brede reikwijdte heeft. Hierdoor is het uitdagend om een allesomvattend ontwerp te vormen. De meest dringende kwesties worden eerst weerspiegeld in een raamwerk.
Professor Wang Xin van de Peking University Law School, een deelnemer aan de discussie, benadrukte de urgente noodzaak om de problematiek rond het witwassen van cryptogeld op juridisch niveau aan te pakken. Xin gaf aan dat het gebruik van cryptocurrency en digitale activa voor witwasdoeleinden geleidelijk een mainstream trend is geworden, terwijl de huidige Chinese wetgeving geen heldere definitie van digitale activa biedt.
De professor wees erop dat hoewel het herziene ontwerp zich richt op het voorkomen van witwassen met digitale activa, het ontbreekt aan operationele richtlijnen voor de daaropvolgende inbeslagname, bevriezing, aftrek en confiscatie van activa afkomstig van witwasmisdrijven. Dit leidt tot een “verbroken verbinding” in de regelgeving. Xin benadrukte dat er ruimte is voor verbetering in de aanpak van het witwassen van geld gerelateerd aan digitale activa.
China stelde in 2021 een algeheel verbod in op het gebruik van cryptocurrency, waarbij offshore-beurzen verboden zijn om diensten aan te bieden en alle vormen van mijnbouw zijn verboden. Echter, door technologische vooruitgang en het gedecentraliseerde karakter van cryptocurrencies hebben gebruikers op het vasteland manieren gevonden om toch toegang te krijgen tot de cryptomarkt, wat heeft geleid tot gevallen van witwassen. De nieuwe gewijzigde regelgeving heeft als doel strengere richtlijnen op te leggen om dergelijke activiteiten effectief te beteugelen.
Robert Kiyosaki noemt fiatgeld nep en beschuldigt financiële leiders van corruptie. Hij pleit voor investeren in goud, zilver en Bitcoin (BTC).
De dreigende Amerikaanse shutdown en het vertrek van SEC-voorzitter Gensler kunnen Ripple’s rechtszaak beïnvloeden. Nieuwe deadlines bepalen XRP’s toekomst in 2025.
BRICS onderzoekt een goudgedekte digitale munt om afhankelijkheid van de dollar te verminderen. Blockchain-technologie biedt transparantie, stabiliteit en wereldwijde kansen.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
XRP koers bereikt $2,52 na RLUSD-lancering. Analist voorspelt uitbraak naar $5 dankzij Bollinger Bands en bullish flagpatroon.