China_Crypto
Regulatie

Chinese autoriteiten nemen actie tegen crypto gebruik in Valutahandel

De Chinese overheid heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om het gebruik van cryptocurrencies zoals Tether (USDT) in valutahandel te beperken. Dit volgt meer dan twee jaar na de implementatie van een strikt verbod op cryptogerelateerde activiteiten in het land.

Crypto-uitwisseling met Yuan is verboden

Het Chinese Opperste Volksparket (SPP) en de State Administration of Foreign Exchange (SAFE) waarschuwden het publiek in een gezamenlijke verklaring voor het gebruik van USDT als middel voor het verhandelen van Chinese yuan met andere fiatvaluta’s. De autoriteiten benadrukten dat dergelijke transacties illegaal zijn en riepen lokale functionarissen op om strengere maatregelen te nemen tegen het gebruik van Tether in grensoverschrijdende valutatransacties.

De SPP en SAFE verduidelijkten dat het gebruik van Tether voor het uitwisselen van lokale en buitenlandse valuta tegen de wet is. Zij benadrukten de noodzaak voor lokale afdelingen om de coördinatie te verbeteren in de strijd tegen “frauduleuze valutaaankopen, illegale valutatransacties en andere valutagerelateerde illegale en criminele activiteiten”.

Elke activiteit waarbij een uitwisseling van cryptocurrency tegen de yuan betrokken is, inclusief indirecte betrokkenheid zoals technische ondersteuning of het aanbieden van uitwisselingsdiensten, is volgens de autoriteiten illegaal. Dit werd nogmaals bevestigd in de strafzaak tegen Zhao Dong, oprichter van de cryptohandelsdesk RenrenBit. Dong werd veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 2,3 miljoen yuan voor het faciliteren van crypto- en lokale valutahandel.

Verhoogde handhaving

Het nieuws over de verhoogde handhaving komt na het grote verbod op cryptocurrency-activiteiten dat in 2021 werd ingevoerd in China, inclusief handel en mijnbouw. Sindsdien heeft lokale handhaving hard opgetreden tegen Tether-transacties, waarbij één burger tot negen maanden gevangenisstraf werd veroordeeld voor de aankoop van Tether in augustus 2023.

Ondanks het strikte verbod bleven cryptocurrencies zoals Tether enige tijd populair in China. In 2022 oordeelde de Volksrechtbank van het Chaoyang District in Peking dat stablecoins zoals USDT niet gebruikt mogen worden voor salarisbetalingen.

Rapporten tot oktober 2022 wijzen uit dat de Chinese cryptomarkt nog steeds tot de sterkste ter wereld behoorde, met China als het op een na grootste Bitcoin-mijnknooppunt. De recente acties van de Chinese autoriteiten onderstrepen hun voortdurende inspanningen om de invloed van cryptocurrencies in het land te beperken.

Regulatie nieuws

Nieuwe deadline onthuld voor SEC’s beroep tegen Ripple: Wat je moet weten
Kamala Harris’ kansen dalen na kritisch interview op Fox News
Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk