Future Double Decker Bus
Blockchain, Regulatie

Chinese stad Jinan accepteert CBDC-betalingen voor busritten

Op al zijn busroutes introduceert Jinan, de hoofdstad van de provincie Shandong in het oosten van China, digitale Yuan-betalingen. Hiermee willen ze de acceptatie van de centrale bank digitale valuta (CBDC) van het land stimuleren.

Passagiers kunnen met CBDC betalen in provincie

Tijdens de pilotfase testte de stad CBDC-betalingen op 2 buslijnen, maar na een succesvolle proefperiode heeft Jinan aangekondigd dat de nieuwe betaalmethode nu beschikbaar is op het gehele busnetwerk in hun regio.

Volgens lokale media, waaronder Shunwang-Jinan Daily, heeft de stad Jinan onlangs alle kaartlezers en busroutesoftware geüpdatet, zodat passagiers nu kunnen betalen met de CBDC van de provincie.

Om het gebruik van de digitale Yuan verder te bevorderen, biedt de stad ook tariefkortingen aan passagiers die kiezen voor de CBDC-betaalmethode. Volgens de aankondiging kunnen individuen maximaal 2 ritten per dag met korting krijgen en maximaal 6 ritten met korting per maand als ze ervoor kiezen om met de digitale Yuan te betalen.

Pogingen tot betere acceptatie worden gedaan

Deze stap maakt deel uit van een bredere inspanning om de acceptatie van de digitale Yuan in China te stimuleren. Op 23 april kondigde de Chinese stad Changshu aan dat het salarissen van ambtenaren zou gaan uitbetalen met de digitale Yuan. Volgens de aankondiging zouden alle niveaus van personeel in overheidsdienst, openbare instellingen en staatsbedrijven vanaf mei betaald worden in de CBDC van het land.

Naast busritten en ambtenarensalarissen heeft het land ook zijn CBDC geïmplementeerd voor het Belt and Road-initiatief en grensoverschrijdende handel. Op 24 april werd er in de Chinese stad Xuzhou een plan aangekondigd om de CBDC te bevorderen in de context van grensoverschrijdende handel. Xuzhou fungeert als vertrekpunt voor treinen die goederen naar Europa vervoeren.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten