Bitcoin

Circle CEO: Bitcoin prijs werd NIET gemanipuleerd door 1 whale

De Bitcoin bullrun van 2017 werd niet veroorzaakt door 1 whale, zegt Jeremy Allaire, CEO van Circle. Hij betwist het recente onderzoek waarin werd beweerd dat de run naar $20.000 werd veroorzaakt door 1 enkele wallethouder.


Het idee dat 1 handelaar bullrun heeft veroorzaaks is onlogisch

De bevindingen die in het onderzoek naar voren komen worden momenteel gebruikt bij een rechtszaak tegen stablecoin Tether. Volgens de onderzoekers hebben Tether en dochterbedrijf Bitfinex de Bitcoin prijs gemanipuleerd.

Echter, Allaire, vertelt dat hij het niet eens is met dit onderzoek. Het idee dat één enkele Tether handelaar de bullrun heeft veroorzaakt is niet logisch:

“Exchanges gebruiken omni-bus wallets die het saldo en transacties van alle klanten op en buiten de exchange bundelen. Dus een analyse die aantoont dat ‘een enkele wallet’ betrokken was bij stromen van Bitfinex naar andere exchanges, is onzin. Het laat alleen zien dat handelaren handelden.” vat hij samen.

Ook de algemeen directeur van Tether, genaamd Stuart Hoegner, laat weten dat hij het onderzoek gebrekkig vindt en dat het alleen uitgebracht is om een rechtszaak tegen het bedrijf te voeren.


Flash Crash is teken van manipulatie

De afgelopen tijd komt er vaker nieuws naar buiten dat ook nu nog de Bitcoin markt wordt gemanipuleerd door grote investeerders. Gisteren schreef Newsbit een bericht over de Bitcoin flash crash. De koers daalde in enkele seconden van $9.380 dollar naar $8.360 dollar, waarna het even later weer herstelde tot $9.220 dollar.

Crypto analisten vertellen dat dit soort flashcrashes een goed voorbeeld is van marktmanipulatie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?