Decentralized-Finance-DeFi
Regulatie

Coinbase CEO: “Reguleer gecentraliseerde spelers, maar laat DeFi met rust”

Het is volgens Coinbase CEO Brian Armstrong belangrijk dat vooral gecentraliseerde partijen te maken krijgen met wetgeving en controle. Open-source code en smart contracts zijn “de ultieme vorm van openbaarheid”, aldus Armstrong.

Hulp voor wetgevers

In een Coinbase blog van 20 december stelt Armstrong manieren voor waarop wetgevers het vertrouwen in de industrie weer kunnen doen terugkeren. Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat het grote FTX is omgevallen en dat dit een enorme deuk in het vertrouwen van de industrie betekent.

Armstrong is onder andere van mening dat decentrale protocollen hier geen schuld aan hebben en in principe juist een oplossing zijn. “Decentrale overeenkomsten zijn volledig zonder tussenpersoon en open-source code en smart contracts zijn de ultieme vorm van openbaarheid. De transparantie zit er per definitie in”, zo spreekt Armstrong.

De CEO van Coinbase hoopt zelfs dat de implosie van FTX de katalysator is geweest om eindelijk de juiste wetgeving te krijgen voor de industrie. “Beurzen, beheerpartijen en stablecoin-uitgevers zijn de partijen waar we het meeste risico op schade voor de consument zagen”, aldus een duidelijke Armstrong.

Armstrong wil duidelijkheid

Verder is het volgens Armstrong zaak om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben over de juridische kwalificatie van in ieder geval de top 100 cryptocurrency’s op CoinMarketCap. Nu is het niet duidelijk of de meeste munten kwalificeren als effect (security in het Engels) of als een utility token.

De rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple Labs gaat bijvoorbeeld over het vraagstuk op de XRP token kwalificeert als effect. Indien dat het geval is, dan moeten partijen als Coinbase de token van de beurs afhalen.

Nu is dat onduidelijk en dat zorgt vooral bij investeerders voor een hoop onzekerheid. Mede om die reden is het volgens Armstrong belangrijk dat er duidelijkheid komt. Ook voor de industrie zou het goed zijn om te weten waar het aan toe is.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13