rechtbank
Exchange, Regulatie

Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter

Het onderwerp is wat naar de achtergrond verschoven, maar sinds vorig jaar loopt er een rechtszaak tussen Coinbase en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Onlangs heeft Coinbase echter een nieuwe stap gezet door toegang te eisen tot de privé-mails van SEC-voorzitter Gary Gensler. Volgens Coinbase zijn deze mails cruciaal voor hun verdediging.

Toegang tot privé-communicatie van voorzitter Gensler geëist

In juni vorig jaar werd Coinbase aangeklaagd door de SEC. Volgens de commissie zou de beurs federale effectenwetten hebben geschonden door 13 tokens aan te bieden die als effecten worden beschouwd. Bovendien zou Coinbase sinds 2019 hebben geopereerd als een “niet-geregistreerde effectenmakelaar.” Coinbase betwist deze beschuldigingen.

Eerder had Coinbase al gevraagd om toegang tot privécommunicatie van SEC-voorzitter Gary Gensler, zowel van vóór als tijdens zijn voorzitterschap. Dit verzoek werd echter afgewezen door zowel de SEC als rechter Katherine Polk Failla. In een nieuw verzoek, ingediend op 23 juli, richt Coinbase zich nu specifiek op communicatie van Gensler vanaf het begin van zijn voorzitterschap in 2021.

Het verzoek van Coinbase omvat documenten over Gensler’s toespraken en communicatie over de regelgevende status van digitale activa en beurzen. Coinbase beweert dat deze documenten essentieel zijn voor hun verdediging tegen de beschuldigingen van de SEC. Daarnaast vraagt Coinbase ook om informatie over gesprekken tussen SEC-personeel en andere marktdeelnemers.

Het belang van de documenten

Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, sprak zich via het platform X uit over het belang van de gevraagde documenten:

“Vandaag vragen we de rechtbank om de SEC te bevelen belangrijke documenten aan te leveren in het kader van het bewijsverzamelingsproces, inclusief documenten met betrekking tot de tokens die de SEC in haar klacht tegen Coinbase heeft opgenomen, de overwegingen van de SEC over onze beursgang, en uitspraken die voorzitter Gensler in zijn persoonlijke en professionele hoedanigheid tijdens zijn ambtstermijn bij de SEC heeft gedaan.”

De SEC heeft geweigerd om de gevraagde documenten te verstrekken, met als reden een vermeend gebrek aan relevantie en een onredelijke belasting. Coinbase betwist deze redenen en stelt in hun motie dat deze argumenten ongegrond zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?