Blockchain,, Trending

Commerzbank verzorgt mijlpaal Blockchain trade

Commerzbank en Landesbank Baden-Württemberg hebben weer een mijlpaal trade op het Marco Polo-platform voltooid. Logwin AG zat in de digitale procesketen.


Hetzelfde, maar toch niet helemaal

Evenals bij een eerdere transactie vond de handel plaats tussen de Duitse leverancier, KSB, en de Taiwanese werktuigbouwkundige groep, Voith. Een andere levering van speciale hydraulische koppelingen werd geleverd met blockchain-technologie via het Marco Polo-handelsfinancieringsnetwerk.

Voor het eerst omvatte deze transactie echter de integratie van logistiek dienstverlener Logwin waarbij transportgegevens rechtstreeks in het netwerk werden ingevoerd. Matthias Heuser, hoofd van de internationale handels- en betalingsoplossingen van LBBW, legde uit:

“Nu kan een onafhankelijke derde – in ons geval de logistieke dienstverlener – een betalingsverplichting ten gunste van de leverancier activeren.”

KSB exportfinancieringshoofd, Ralph Van Velzen, prees de blockchain-integratie om ervoor te zorgen dat betalingsverplichting alleen effectief wordt als de goederen fysiek in handen zijn van de logistieke dienstverlener en op weg zijn naar de afleverbestemming.


De toekomstplannen

Commerzbank is van plan het systeem verder te pushen door andere partijen in het handelstransactieproces te integreren. Dit kunnen verzekeringsmaatschappijen, inspectieautoriteiten en lokale kamers van koophandel zijn.

Het Marco Polo-netwerk is gebouwd op het Corda gedistribueerde ledger technologieplatform van R3. R3 is begonnen met een agressief uitbreidingsprogramma en is van plan begin 2020 een nieuw kantoor in Dublin te openen.


Het uitbreidingsprogramma

Ondernemer blockchain-ontwikkelaar R3 kondigde op 14 augustus aan dat het voornemens is een tweede Europees kantoor in Dublin te openen in 2020. Dit komt slechts enkele weken na het verdubbelen van de grootte van zijn Londense vestiging als onderdeel van een agressief uitbreidingsplan.

Het nieuwe kantoor zal dienen als een technisch centrum, grotendeels bemand door technische specialisten die nauw samenwerken met het bestaande Londense team. R3 is begonnen met een wervingsmissie, die tot doel heeft zijn wereldwijde personeelsbestand met ongeveer een kwart te vergroten. Evenals de Dublin-ingenieurs, omvat dit commerciële en klantgerichte rollen over de hele wereld.

Dublin is steeds populairder geworden als technische vestegingsplaats en positioneert zichzelf als een opvolger van London na de Brexit, met lage vennootschapsbelasting en andere voordelen.

R3 CEO David Rutter zei: “We hebben gekozen voor Dublin vanwege de diepe pool van bestaande blockchain en technische vaardigheden in de stad, evenals de nauwe banden met onze bestaande hub in Londen.”


Enterprise Blockchain steeds populairder

Hoewel de ontwikkeling van enterprise blockchain nog steeds een relatief nieuwe sector is, wordt deze nu door enkele van ‘s werelds grootste bedrijven in een breed scala van industrieën geïmplementeerd. Het bereikt een omslagpunt en wordt nu de mainstream.

Rutter zei: “We zijn er trots op een van de meest actieve en diverse ecosystemen van blockchain-applicaties […] te hosten, maar om ervoor te zorgen dat we de vraag […] bijhouden, zijn aanzienlijke investeringen in ons personeel essentieel. ”

R3 werkte onlangs samen met een Braziliaans bedrijf om een ​​exchange te ontwikkelen gericht op startups van technologie.