Ripple Nieuws

Computers voorspellen de XRP prijs voor 2023

Om de toekomstige waarde van XRP te voorspellen wendt de crypto-gemeenschap zich tot technische indicatoren. Zo hebben de machine learning-algoritmen van het crypto-trackingplatform PricePredictions voorspeld dat de XRP prijs op 31 januari 2023 $0,34 zou bedragen.

Door behulp van technische analyse (TA) indicatoren, zoals de relative strength index (RSI), Bollinger bands (BB), moving averages (MA), moving average convergence divergence (MACD), en anderen, verwacht de kunstmatige intelligentie van het platform een daling van -2,07% ten opzichte van de XRP prijs.

Grote XRP investeerders lijken het echter niet eens te zijn met de computer voorspellingen. Deze XRP whales en sharks hebben namelijk enorme aantallen tokens gekocht in de laatste maanden van 2022.

XRP prijsanalyse

Op dit moment wordt XRP verhandeld op $0,3445. Echter daalde de munt de afgelopen week met 6,20%. Voor nu lijkt er een hevige weerstand te liggen rond het $0,37 niveau. Pas als dit prijsniveau doorbroken wordt kan de munt grote sprongen maken. Aan de andere kant is het uitermate belangrijk dat de munt het ondersteuningsniveau van $0,33 niveau behoudt. Als dit niet lukt lijkt de kans op een nieuwe grote koersval vrij groot.

XRP koers
XRP koers 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Veel technische indicatoren zien er niet al te rooskleurig uit. Bijna alle indicatoren wijzen op een bearish sentiment. XRP is echter een apart geval aangezien de prijs op dit moment heel erg afhangt van de vorderingen in de rechtszaak tegen de SEC. Mocht de rechtszaak in het voordeel van Ripple uitvallen, dan zal de XRP koers waarschijnlijk enorm gaan stijgen.

Voorlopig zullen investeerders dus de gebeurtenissen in de rechtszaak vooral goed in de gaten moeten houden en er goed aan doen om de voorspellingen van de computers met een korreltje zout te nemen.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?
Ripple vs SEC: Deaton voorspelt Overwinning voor Ripple en mogelijke beursgang
XRP schiet omhoog in Aziatische handelsuren
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen