crypto crash, prijs crash
Tech

CrowdStrike opnieuw 13% omlaag na wereldwijde IT-storing

CrowdStrike werd tot voor kort gezien als een voorloper binnen de cybersecurity. Op 19 juli veroorzaakte een gefaalde software update echter een wereldwijde IT-storing en de fout ligt bij CrowdStrike; waardoor het aandeel tot op heden met 30% daalde.

Gisteren dook het aandeel met nog eens 13% omlaag.

Aandelenkoers CrowdStrike. Bron: Google Finance

Reputatie komt te voet en gaat te paard

Zo snel kan het gaan in de techwereld. Je doet er jaren over om een sterke reputatie op te bouwen en met één foutje verliest een groot deel van de markt het vertrouwen.

Er is natuurlijk nog wel een kans dat CrowdStrike dit verhaal kan overleven, want anders was het aandeel nu geen geld meer waard. Die daling van 30% zal pijn doen bij de aandeelhouders, al zullen er ook weer investeerders zijn die het als een kans zien.

Jimmy Su, het hoofd van de beveiliging bij Binance, zegt dat er zich in de toekomst bij hen vergelijkbare dingen voor kunnen doen; vanwege de gecentraliseerde aard van computing.

Verder hebben we binnen de crypto-wereld natuurlijk weleens vergelijkbare zaken gezien. Dan ging het echter meer om het hacken van een exchange, waardoor mensen plotseling al hun geld kwijt waren. Dat zijn ook situaties waarin de reputatie van een cryptobedrijf er te paard vandoor gaat.

CrowdStrike wordt alleen maar sterker

Guggenheim, een grote naam binnen de investeringswereld, geeft bij monde van analist John DiFucci aan het lastig te vinden om de aandelen van CrowdStrike aan te bevelen bij klanten.

“Wij vinden het moeilijk om investeerders momenteel te vertellen dat ze CRWD moeten kopen nu”, aldus Guggenheim. Gek genoeg zeggen ze bij de investeringsfirma ook te verwachten dat CrowdStrike hier alleen maar sterker van gaat worden.

Dan zou je toch juist verwachten dat het een goed moment is om CrowdStrike te kopen? Dan zou die daling van 30% een koopkans betekenen, als het bedrijf hier alleen maar sterker uitkomt.

Ze kunnen er wel sterker uitkomen, maar de vraag blijft natuurlijk of bedrijven CrowdStrike nu nog wel vertrouwen. Dit soort dingen horen niet fout te gaan bij een firma in cybersecurity en dat gingen ze wel.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?