Cardano prijs stijgt
Cardano

Crypto analist ontdekt historisch Cardano patroon die wijst op mega stijging

De recente opwinding rond de introductie van een Spot Exchange-Traded Fund (ETF) bracht veel optimisme in de cryptomarkt. Na een aanzienlijke rally van Bitcoin (BTC) is er echter een afkoelingsperiode ingetreden.

Deze trend heeft ook invloed op andere altcoins, wat leidt tot aanzienlijke dalingen in hun waarde. Zo is Cardano (ADA) in de afgelopen week met meer dan 14% gedaald.

Desondanks heeft de bekende crypto-analist Ali Martinez een intrigerend patroon opgemerkt in de marktgrafiek van ADA. Dit patroon vertoont gelijkenissen met een eerdere cyclus, wat suggereert dat er mogelijk een aanzienlijke bull run voor Cardano in het verschiet ligt.

Gaat de Cardano prijs stijgen naar $7?

Martinez stelt dat we ons momenteel in een consolidatie- of accumulatiefase bevinden, vergelijkbaar met die van eind 2020. Gedurende die periode maakte de koers van ADA een indrukwekkende groei door, stijgend met meer dan 1,200% van $0.097 in november 2020 tot $1.3 in maart 2021.

Als deze historische trend zich herhaalt, zou dat volgens de analist kunnen leiden tot een koers van $7 voor Cardano. Dit zou een aanzienlijke stijging zijn ten opzichte van zijn all-time high (ATH) van $3,09, bereikt in 2021.

Het blijft echter de vraag of Cardano daadwerkelijk de waardering van $7 zal bereiken. Een belangrijk aspect om te overwegen is dat, naarmate de marktkapitalisatie van een crypto-activum toeneemt, de potentiële winsten over tijd vaak afnemen.

Dit komt omdat het steeds moeilijker wordt om dezelfde hoge groeipercentages te behouden naarmate de basiswaarde toeneemt. Met andere woorden, het is eenvoudiger voor een cryptomunt met een kleinere marktkapitalisatie om in waarde te verdubbelen dan voor een munt met een grotere marktkapitalisatie.

AI’s doen Cardano prijsvoorspelling

Kunstmatige intelligenties zoals ChatGPT en Google Bard hebben ook hun voorspellingen gedaan over de toekomstige koers van ADA. Opmerkelijk is dat ChatGPT, ontwikkeld door OpenAI, vrijwel op één lijn ligt met de analyse van Martinez.

ChatGPT voorziet een mogelijke stijging van ADA naar $5 – $6 tegen eind 2024, een optimistische visie die deels gebaseerd is op de toenemende adoptie van blockchain-technologie. Google Bard, daarentegen, heeft een voorzichtigere benadering en voorspelt dat ADA rond de $1,30 zal blijven, met een mogelijke piek die tot $1,45 zou kunnen oplopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’