crash
Bitcoin

Crypto analist waarschuwt: ‘Bitcoin koers komt in de buurt van een top’

De positiviteit is weer helemaal terug, en gisteren zagen de Bitcoin ETF’s een enorme instroom van kapitaal. Echter, crypto-analist ‘Skew’ waarschuwt voor een aanzienlijke koersval.

Hij stelt dat de kans groot is dat beleggers binnenkort winst zullen nemen en dat we mogelijk een lokale top bereiken. In dit artikel leggen we uit waarom de analist een waarschuwing afgeeft aan crypto-investeerders.

Grote ‘inflows’ historisch gezien geen goed teken

De crypto-analist Skew deelde zijn visie op X over de huidige situatie. Terwijl de Bitcoin spot ETF van BlackRock op maandag een instroom van $526 miljoen zag, waarschuwt Skew voor een mogelijke top. Hij benadrukt dat dergelijke grote instromen historisch gezien vaak voorafgaan aan een correctie.

Volgens data van de Britse investeringsfirma Farside Investors bereikte de netto instroom voor de Amerikaanse spot ETF’s op 22 juli $533,6 miljoen, het hoogste bedrag sinds maart. Dit was in dezelfde periode waarin de Bitcoin koers zijn all-time high bereikte. Voor een verdere koersstijging is het volgens Skew cruciaal dat de markt consistent blijft en dat spotkopers actief blijven.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers rond de $66.900, ongeveer even hoog als 24 uur geleden.

Investeerders op hun hoede

Investeerders lijken momenteel afwachtend te zijn. Er staan enkele rumoerige dagen voor de deur, zoals de lancering van de Ethereum ETF’s. Daarnaast zal Donald Trump dit weekend aanwezig zijn op de Bitcoin Conference in Nashville, waar volgens geruchten een mogelijke Bitcoin-reserve voor de Verenigde Staten zal worden aangekondigd. Ook wachten de markten op de nieuwe inflatiecijfers.

De huidige onzekerheid door externe factoren kan verklaren waarom investeerders terughoudend zijn. Lange termijn beleggers maken zich echter weinig zorgen en volgen deze interessante ontwikkelingen met belangstelling.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?