Binance
Exchange

Crypto beurs Binance heeft nu meer dan 200 miljoen gebruikers

Binance, ‘s werelds grootste crypto beurs op basis van dagelijks volume, kondigde op 8 juni aan dat het 200 miljoen gebruikers wereldwijd heeft bereikt. Dit is een indrukwekkende mijlpaal voor het bedrijf en de cryptomarkt als geheel.

Ter viering van deze mijlpaal deelde Binance het nieuws op al zijn sociale media-platforms en benadrukte dat de 200 miljoen gebruikers slechts een stap zijn in hun ambitie om uiteindelijk een miljard mensen aan boord te krijgen, wat neerkomt op één op de acht mensen wereldwijd.

In een bericht op X.com, het voormalige Twitter, verklaarde Binance: “Vandaag vieren we 200 miljoen – en dat is allemaal dankzij JULLIE! Jullie steun is het kloppende hart van onze reis naar 1 miljard gebruikers. Op naar de sterren van ons verhaal – jullie!”

De gigantisch snelle groei van Binance

In 2022 had Binance nog ongeveer 130 miljoen gebruikers. In 2023 kwamen daar 40 miljoen gebruikers bij, wat het totaal op 170 miljoen bracht. In de eerste zes maanden van 2024 zijn er al minstens 30 miljoen gebruikers bijgekomen. Als deze groei doorzet, zou Binance tegen 2026 maar liefst 300 miljoen gebruikers kunnen hebben.

Hoe groot Binance is blijkt uit een onderzoek van Triple-A. Het onderzoek laat zien dat het totale aantal cryptocurrency-gebruikers wereldwijd in 2024 is gestegen naar 562 miljoen, een toename van 142 miljoen ten opzichte van 2023. Dit betekent dat Binance-gebruikers ongeveer 36% van alle cryptocurrency-gebruikers wereldwijd vertegenwoordigen.

Een andere mijlpaal

De mijlpaal van 200 miljoen gebruikers komt kort na een ander record voor Binance. In maart bereikte Binance een totaal van $100 miljard aan gebruikersactiva onder beheer, wat neerkomt op gemiddeld $500 aan activa per gebruiker.

Met deze mijlpalen blijft Binance een dominante speler in de cryptomarkt en de toekomst ziet er rooskleurig uit voor zowel het bedrijf als zijn gebruikers.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen