SEC
Regulatie

Crypto.com daagt Amerikaanse SEC voor de rechter: “Ongeoorloofde regulering moet stoppen”

Crypto.com, een wereldwijd bekende cryptovalutagigant gevestigd in Singapore, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

CEO Kris Marszalek maakte het nieuws dinsdag bekend en noemde de juridische stap “ongekend” en een “gerechtvaardigde reactie” op de reguleringsstrategie van de SEC, die volgens hem schadelijk is voor Amerikaanse cryptobeleggers.

Bevoegdheden ongepast uitbreiden

Met meer dan 80 miljoen gebruikers wereldwijd beschuldigt Crypto.com de SEC ervan haar bevoegdheden ongepast uit te breiden. “De ongeoorloofde overschrijding van bevoegdheden en de onrechtmatige regelgeving van de SEC met betrekking tot crypto moeten stoppen,” aldus Marszalek. De rechtszaak volgt op een Wells-kennisgeving, waarin de toezichthouder aangaf dat Crypto.com mogelijk wordt onderzocht voor overtredingen. Zo’n kennisgeving betekent echter niet automatisch dat er een handhavingsactie volgt.

Eerder dit jaar startte Ethereum-ontwikkelingsstudio Consensys een vergelijkbare preventieve rechtszaak tegen de SEC. De SEC is daarnaast verwikkeld in juridische gevechten met andere grote cryptoplatformen zoals Coinbase en Binance. Recentelijk tekende de SEC beroep aan in de Ripple-zaak, waardoor de juridische strijd met het bedrijf langer doorgaat.

Waarom is dit belangrijk?

De rechtszaak van Crypto.com tegen de SEC kan grote gevolgen hebben voor de regulering van cryptovaluta in de VS. Volg het laatste nieuws en blijf op de hoogte van deze juridische strijd en de impact op de cryptomarkt.

Regulatie nieuws

Amerikaanse Regering neemt maatregelen tegen Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus
Donald Trump leidt peilingen onder cryptogokkers, Elon Musk reageert
SEC’s hoger beroep in Ripple-zaak: De kans voor Coinbase om hun zaak te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk