Amerika, verenigde staten
Bitcoin, Regulatie

Crypto koersen volatiel na cruciaal arbeidsmarktrapport uit de VS

Vandaag om 14:30 uur werd een belangrijk economisch moment voor de VS gemarkeerd met de publicatie van het langverwachte arbeidsmarktrapport. Het rapport presenteerde een gemengd beeld, met zowel positieve als negatieve signalen.

In augustus werden er 142.000 nieuwe banen gecreëerd, wat lager is dan de verwachte 164.000, maar nog steeds een aanzienlijke stijging vergeleken met de 89.000 banen die in juli werden toegevoegd.

Stabiele werkloosheidscijfers

De werkloosheid daalde licht van 4,3% in juli naar 4,2% in augustus, in lijn met de verwachtingen. Deze daling wijst op een arbeidsmarkt die, ondanks de lagere banengroei, enige veerkracht vertoont.

Een licht dalende werkloosheidspercentage wijst erop dat de arbeidsmarkt enige stabiliteit vertoont, ondanks de lagere banengroei. Dit geeft beleggers vertrouwen in de economie, maar het blijft de vraag of deze stabiliteit kan worden volgehouden, vooral als de rente verder wordt verhoogd.

Experts: geen recessie in zicht, Amerikaanse economie blijft sterk

Experts hebben gereageerd op de vandaag gepubliceerde cijfers en stellen dat deze belangrijke indicatoren laten zien dat de Amerikaanse economie nog steeds behoorlijk sterk is. Volgens analisten wijst niets in deze cijfers op een naderende recessie of een harde landing van de economie.

Dit is goed nieuws omdat een sterke economie over het algemeen vertrouwen geeft aan investeerders en consumenten, wat kan leiden tot een stabielere markt en minder volatiliteit in de nabije toekomst.

Cryptomarkt in verwarring

De cryptomarkt heeft in eerste instantie positief gereageerd op deze statistieken. De Bitcoin koers steeg in een half uur tijd met meer dan 2 procent en Solana zelfs met meer dan 3 procent.

Nu, een uur later zien we de koersen ineens hard crashen. De Bitcoin koers staat zelfs 3,5% lager dan een uur geleden.

Hoeveel zal de Fed de rente verlagen?

Nu alle ogen gericht zijn op de Federal Reserve, speculeren markten over de volgende rentebeslissing. De kans is groot dat de Fed de rente binnenkort zal verlagen, maar de vraag blijft hoeveel dat zal zijn. Er zijn twee veelbesproken opties: een verlaging van 0,25% of 0,50%.

Een verlaging van 0,25% zou worden gezien als een voorzichtige stap, waarmee de Fed aangeeft dat de economie sterk genoeg is om slechts een kleine stimulans nodig te hebben. Dit zou beleggers wat vertrouwen geven zonder overdreven risico’s te nemen op inflatie.

Een grotere verlaging van 0,50% zou echter een krachtigere stimulans bieden, maar kan ook het risico op inflatie vergroten. De markt wacht gespannen af welke keuze de Fed zal maken en wat dit voor de toekomst zal betekenen.

Het lijkt er nu echter op dat de Federal Reserve de rente met 0,25% zal gaan verlagen, wat een tegenvaller zou zijn voor de financiële markten.

Start vandaag bij de veiligste crypto-beurs Kraken

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt