jerome powell, fed
Regulatie

Crypto koersen stijgen na besluit Fed om rentetarieven ongewijzigd te laten

De crypto koersen lijken positief te reageren op het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente tarieven ongewijzigd te laten. De koers van Bitcoin is in het afgelopen uur met meer dan 3 procent gestegen en ook altcoins zitten flink in de lift.

Het Federal Open Market Committee voldeed aan de verwachtingen van de meerderheid van de analisten door de federale fondsenrente binnen de huidige marge van 5,25% tot 5,50% te houden. “Om haar doelstellingen te ondersteunen, heeft het Comité besloten om de doelstelling voor de federale fondsenrente te handhaven op 5,25% tot 5,50%,” aldus de verklaring van de centrale bank.

Wat een mogelijke renteverlaging betreft, liet de centrale bank weten dat “het Comité het niet passend acht om de doelstelling voor de federale fondsenrente te verlagen totdat er meer vertrouwen is dat de inflatie duurzaam richting de 2% beweegt.”

Crypto koersen en aandelenmarkt in de lift

Na de recente bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC) heeft de koers van Bitcoin een aanzienlijke stijging ervaren. Op het moment van schrijven ligt de prijs van Bitcoin rond de $59.300, wat meer dan 3 procent hoger is dan een uur geleden. Deze positieve trend is ook waarneembaar op de aandelenmarkten.

De S&P 500 index is met 1 procent gestegen, terwijl de Nasdaq eveneens een mooie winst laat zien met een stijging van 1,4%. Deze ontwikkelingen duiden op een breed gedragen optimisme onder beleggers, die positief reageren op de uitkomsten van de FOMC-bijeenkomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

23-jarige man gearresteerd in New York voor exploitatie van darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen
Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP