Bitcoin Nieuws

Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen

Het grote Bitcoin mining bedrijf ‘Marathon Digital’ verhoogde zijn Bitcoin bezit met 707 BTC, ondanks een driemaandelijkse daling van de productie.

Het mining bedrijf Marathon

Marathon Digital, een cryptocurrency miningbedrijf, heeft een nettoverlies van $191,6 miljoen gemeld. Dit verlies is geleden omdat de Bitcoin-productie van het bedrijf krimpt.

Het bedrijf meldde dat het in het tweede kwartaal van dit jaar 707 Bitcoin produceerde. Dat is een daling van 44% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het eerste kwartaal van 2022 produceerde het bedrijf namelijk bijna 1.259 Bitcoin.

De driemaandelijkse productiedaling wordt voornamelijk toegeschreven aan de langdurige vertragingen bij het inschakelen van de stroomvoorziening in Texas en weer-gerelateerde problemen in Montana. Echter, ondanks de problemen produceerde Marathon dit jaar al 2.038 Bitcoin. Dit is een stijging van 58% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Vertragingen in de energievoorziening, onderhouds- en weersproblemen in Montana, en een daling van ongeveer 56% van de prijs van Bitcoin tijdens het kwartaal. Al deze factoren hadden een ernstige impact op onze Bitcoin productie en financiële resultaten.

– Aldus Fred Thiel, CEO van Marathon.

De verwachting is echter dat de productie dit kwartaal zal verbeteren. Onlangs zijn mining boerderijen in Texas operationeel geworden na het verkrijgen van een langverwachte belastingvrijstellingsstatus voor windparken.

De aandelen van Marathon zijn met 1,84% gestegen tot een bedrag van $14,43, zo blijkt uit gegevens van Nasdaq. Echter verloor het aandeel dit jaar bijna 59,20% van zijn waarde.

Verkoopdruk onder miners

Ondanks een enorme daling van de inkomsten, behoudt Marathon de meeste van zijn Bitcoin bezittingen. Dit in tegenstelling tot veel andere beursgenoteerde mining bedrijven.

Het totale Bitcoin bezit van Marathon steeg tot 10.055 BTC, dit was inclusief de nieuwe 707 Bitcoin dit kwartaal. Deze bezittingen zijn rechtstreeks in handen van het NYDIG digital assets fund.

Dezelfde koopdruk kan wordt echter niet gezien bij andere miners in de industrie. Dat komt omdat Bitcoin miners in juni 400% van hun productie hebben verkocht, zo blijkt uit gegevens van Arcane.

In het bijzonder verkocht het beursgenoteerde Core Scientific voor $165 miljoen aan Bitcoin om zijn liquiditeit te vergroten. Bifarms verkocht bijna de helft van zijn bezit om schulden af te betalen.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten