Cryptofraude hongkong
Regulatie

Cryptocurrency-fraude in Hongkong: Investeerders verliezen miljoenen door oplichting

Hongkong, één van de snelst groeiende cryptocurrencymarkten in Azië, wordt steeds vaker het doelwit van grootschalige crypto-fraude. In een recent schandaal verloren 13 investeerders gezamenlijk HK$ 14,8 miljoen na transacties bij frauduleuze winkels in het Kowloon West-gebied, gerund door oplichters.

Lokken van slachtoffers door aantrekkelijke wisselkoersen

De politie meldt dat de daders hun slachtoffers lokten door aantrekkelijke wisselkoersen aan te bieden. Een 43-jarige zakenman was het grootste slachtoffer en verloor HK$ 4 miljoen nadat hij eerder kleinere bedragen van HK$ 400.000 en HK$ 800.000 had overgemaakt. De oplichterij vond plaats bij een derde transactie in een winkelcentrum in Sham Shui Po.

Volgens senior inspecteur Leung Wai-hin van het district Sham Shui, werd de zakenman tijdens zijn derde transactie vastgehouden in de winkel. Hij overhandigde het geld aan een receptioniste, die beweerde het te moeten tellen. Ze verdween vervolgens met het geld in een andere ruimte.

De politie waarschuwt het publiek voor de toenemende gevaren van cryptocurrency-fraude en adviseert investeerders om extra voorzichtig te zijn bij het uitvoeren van grote financiële transacties.

Cryptocurrency-fraude neemt toe in Hongkong

Met de explosieve groei van de cryptomarkt in Hongkong groeit ook het aantal fraudegevallen. De politie zet haar onderzoek voort en roept investeerders op om waakzaam te blijven.

Regulatie nieuws

Sorare wordt beschuldigd van illegaal gokken in VK
Mark Cuban stelt zich kandidaat voor voorzitterschap SEC: ‘Gensler moet vertrekken’
Dubai voert strengere regels in voor promotie van crypto-investeringen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen