Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De cryptomarkt heeft de afgelopen dagen een sterke opwaartse beweging laten zien. Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 3,2% gestegen tot een hoogtepunt van $67.950, terwijl Ethereum (ETH) met 3,3% omhoog schoot en momenteel boven de $2.660 noteert.
In dit artikel gaan we dieper in op de oorzaken achter deze stijgingen en onderzoeken we waarom de cryptokoersen vandaag zo hard stijgen.
Historisch gezien is oktober vaak een sterke maand voor zowel Bitcoin als altcoins, en dit jaar vormt daarop geen uitzondering. In de afgelopen zeven dagen zijn veel cryptomunten aanzienlijk in waarde gestegen.
Zo klom Solana (SOL) met 9,5%, terwijl Avalanche (AVAX) zelfs een groei van 10,6% noteerde. Dankzij dit succes is de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt teruggekeerd naar $2,4 biljoen, nadat deze in september nog onder de $2 biljoen was gezakt.
Zowel China als de Verenigde Staten hebben stappen ondernomen om de economische druk te verlichten, wat een positief effect heeft op risicovolle beleggingen zoals cryptocurrencies. In september heeft de Federal Reserve (FED) in de VS al een renteverlaging doorgevoerd, en er wordt verwacht dat er in november nog een verlaging van 0,25% volgt.
Deze verlaging zou lenen goedkoper maken, waardoor meer kapitaal beschikbaar komt voor investeringen. In anticipatie op deze aankomende renteverlaging beginnen de cryptoprijzen nu al te stijgen.
China neemt ook grote maatregelen om de economie te stimuleren. Naar verwachting zal het land 1 biljoen yuan (ongeveer $140 miljard) injecteren in de grootste staatsbanken. Daarnaast worden er 2 biljoen yuan aan speciale staatsobligaties uitgegeven om extra financiering beschikbaar te stellen. Sinds de aankondiging van deze stimuleringsmaatregelen, slechts enkele dagen geleden, is de CSI300-index al met meer dan 16% gestegen.
Michael Saylor bezoekt Nayib Bukele om de wereldwijde Bitcoin-adoptie te bespreken. El Salvador en Strategy breiden hun BTC-bezit uit ondanks IMF-kritiek.
De cryptomarkt stijgt vandaag door optimisme rond nieuwe ETF-aanvragen, afnemende handelsspanningen en toenemende institutionele investeringen in Bitcoin en altcoins.
De groei van de mondiale liquiditeit stokt volgens de analisten van Prometheus Research, moeten we ons zorgen maken over Bitcoin?
Elon Musk is verbijsterd over het koopkrachtverlies van de Amerikaanse dollar sinds de oprichting van de centrale bank. Wat betekent dat voor Bitcoin?
Volgens de populaire analist Jason Pizzino zou deze Solana-rivaal de komende weken dramatisch kunnen instorten.
Nobelprijswinnende econoom voorspelt het einde van Bitcoin binnen tien jaar. Lees waarom hij denkt dat de cryptocurrency geen intrinsieke waarde heeft en niet als stabiel ruilmiddel functioneert.