bitcoin crash
Bitcoin

CryptoQuant: Bitcoin koers kan naar $60.000 dalen

De Bitcoin (BTC) prijs heeft recent een turbulente periode doorgemaakt. Sinds begin juni is de koers gedaald van ongeveer $72.000 naar $64.000. Analisten van CryptoQuant waarschuwen dat de koers mogelijk nog verder kan dalen.

In hun meest recente rapport stelt CryptoQuant dat BTC zelfs kan dalen naar $60.000. De prijs van de digitale munt ligt momenteel onder het kritieke niveau van $65.800, wat een indicatie kan zijn voor een verdere daling.

CryptoQuant benadrukt dat wanneer de Bitcoin prijs onder de on-chain gerealiseerde prijs zakt, er doorgaans een correctie van 8 tot 12% volgt. Investeerders moeten zich hiervan bewust zijn en voorbereid zijn op mogelijke verdere prijsdalingen.

Aanzienlijke verkoopdruk en uitstromen beïnvloeden BTC Koers

Een van de redenen waarom de BTC koers het zo zwaar heeft, is de aanzienlijke verkoopdruk op de korte termijn. Whales zetten hun BTC te koop, en daarnaast bracht de Duitse overheid een aanzienlijk aantal munten op de markt. Binnen 48 uur verkocht de overheid voor $325 miljoen aan Bitcoin, die in 2020 was geconfisqueerd van de illegale filmwebsite Movie2k.to.

Daarnaast zijn er aanhoudende uitstromen bij de Amerikaanse Bitcoin Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Sinds vorige week maandag hebben de ETF’s bijna dagelijks verliezen geleden, met uitzondering van woensdag. Vorige week verloren de fondsen bijna $600 miljoen. Deze trend heeft zich voortgezet in de huidige week, met een uitstroom van $145,9 miljoen op maandag en $152,4 miljoen op dinsdag.

MicroStrategy koopt de dip

MicroStrategy, een van de grootste publieke Bitcoin-houders, lijkt gebruik te maken van de huidige koersval. Het bedrijf heeft een nieuwe uitgifte van converteerbare obligaties afgerond om meer BTC te kopen. Op 20 juni voltooide MicroStrategy de uitgifte van obligaties ter waarde van $800 miljoen, waarvan $786 miljoen netto-opbrengst was na aftrek van kosten.

Met deze opbrengst en overtollige kasmiddelen kocht MicroStrategy 11.931 Bitcoin voor $786 miljoen, tegen een prijs van $65.883 per BTC. Dit brengt het totale aantal Bitcoin in bezit van het bedrijf op 226.331 BTC, met een gemiddelde prijs van $36.798 per Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers