Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Daalt de Bitcoin koers na de goedkeuring van de Spot ETFs?

ARK Invest CEO Cathie Wood zegt dat de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs waarschijnlijk voor een korte-termijn koersdaling zorgt voor de digitale munt. In een nieuw interview met CNBC deelt Wood dat investeerders waarschijnlijk gretig zijn om winsten te pakken met een “sell-the-news” actie als de Securities and Exchange Commission (SEC) de Spot Bitcoin ETFs goedkeurt.

Waarom gaat Bitcoin dalen bij goed nieuws?

We zien het vaker in de markt dat een asset stijgt in aanloop naar een belangrijke aankondiging of groot nieuws. “Hier zagen we voor Bitcoin een grote aanloop-beweging naar de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs, waardoor het niet verrassend zou zijn als we een ‘sell-the-news’ beweging gaan zien”, aldus Cathie Wood.

Hoewel Cathie Wood een daling verwacht, ziet ze dat vooral als een korte-termijn actie voor de digitale munt.

Een positieve beslissing van de SEC zal volgens haar groen licht geven aan institutionele beleggers, die nog altijd geen Bitcoin gekocht hebben. Dat alleen al kan een significant positief effect op de Bitcoin koers hebben.

Zelfs als deze grote jongens en meisjes 0,1 procent of 0,2 procent van hun vermogen in Bitcoin stoppen, dan gaat dat volgens Cathie Wood een verschil maken.

Het draait allemaal om de schaarste van Bitcoin

Uiteindelijk gaat het volgens Cathie Wood en haar team allemaal om de schaarste van Bitcoin.

“Het aantal Bitcoin dat in omloop is ligt momenteel op 19,5 miljoen stuks en dat getal gaat niet verder omhoog dan 21 miljoen. Dus de schaarste-waarde gaat de Bitcoin koers in beweging brengen als het institutionele geld in de markt stroomt, zo is onze overtuiging”, aldus Wood.

Op het moment van schrijven lijkt daar nog geen sprake van en zien we de Bitcoin koers NU een beetje dippen.

Zou dit dan misschien voldoende zijn om Bitcoin bij de goedkeuring juist geen dip te geven, maar om regelrecht naar nieuwe hoogtepunten door te schieten? Niemand kan het je vertellen, maar ik zie momenteel wel heel veel mensen die om een “sell-the-news” event vragen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins