Elon Musk
Regulatie

De Amerikaanse SEC klaagt Elon Musk aan

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft een bevel ingediend waarin Elon Musk wordt opgeroepen te getuigen over zijn handelingen in verband met zijn aankoop van Twitter in 2022. Dit komt na meerdere beschuldigingen dat Musk overtredingen van de financiële wetgeving heeft begaan.

Musk weigert te getuigen

In een recente mededeling geeft de SEC aan dat Elon Musk, ondanks een duidelijke vooraankondiging, niet op de geplande getuigenis is verschenen zoals aangegeven in de onderzoeksdagvaarding. Hoewel Musk al in mei 2023 op de hoogte was gebracht van zijn getuigenis in september, heeft hij slechts twee dagen voor de geplande hoorzitting aangegeven niet te zullen verschijnen. De flamboyante CEO probeerde deze afwezigheid te rechtvaardigen door verschillende, volgens de SEC valse, bezwaren aan te voeren.

Hoewel de SEC benadrukt dat de getuigenis van Musk waardevolle inzichten zou hebben kunnen verschaffen voor hun lopende onderzoek, maken ze duidelijk dat ze in deze fase enkel informatie verzamelen. Er is tot nu toe nog geen schuld vastgesteld betreffende de handelingen van de CEO, die aan het hoofd staat van bedrijven als Twitter, Tesla en SpaceX.

Elon Musk en Dogecoin

Elon Musk, bekend als een fervent supporter van Dogecoin binnen de crypto-gemeenschap, is voorzichtiger geworden in het publiekelijk uiten van zijn enthousiasme voor deze cryptocurrency. Deze verandering in houding is te wijten aan zijn lopende juridische problemen met de SEC.

In een interview op 24 mei werd Musk gevraagd naar zijn mening over Dogecoin. Hij gaf een speels antwoord maar voegde er snel een disclaimer aan toe: “Ik raad niemand aan om crypto te kopen, en zeker niet om grote bedragen te investeren in Dogecoin of dergelijke munten. Echter, vanwege de humor en de hondenthema’s is Dogecoin mijn favoriete cryptocurrency.”

Interessant is dat Musk in april een verzoek tot ontslag indiende bij de rechtbank in Manhattan betreffende een rechtszaak van $258 miljard tegen hem. De klacht suggereert dat hij een piramidespel zou hebben opgezet met als doel Dogecoin te promoten.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers